Ülkemizde konutlarda en büyük sorunlardan biri yerle alakalıdır. Pek çok ev sahibi yaşam alanları küçük olduğu için istedikleri dekorasyonu yapamamaktadır. Ancak küçük evler nasıl dekore edilir hakkında anlatılacak olan püf noktaları sayesinde bu durum bir sorun olmaktan çıkacaktır. Çünkü son yıllarda küçük olan evler için oldukça avantajlı mobilyalar ya da ev eşyaları üretilmektedir. Böylelikle küçük alanlarda maksimum depolama alanları oluşturmak aynı zamanda da şık bir görünüm elde etmek şansı yakalanmaktadır.

Küçük Evlerde Dekorasyon Nasıl Yapılmalı?

Küçük ev dekorasyonunda öneriler arasında eşya seçimi en önemlilerinden biridir. Günümüzde oturma gruplarının alımı sırasında genellikle hazır markalar tercih edilmektedir. Bu da ölçüm yapılmadan alımlara yol açmaktadır. Mağazalar çok büyük olduğu için mobilyalar küçük alan kaplamaktadır. Fakat tam bir oturma grubu küçük bir odaya konduğu zaman bireylerin yaşam alanları kısıtlanmaktadır. Bu neden yüzünden alışveriş öncesinde mutlak suretle ölçüm yapılmalıdır. Oturma grupları çok büyükse berjer gibi parçalardan vazgeçilmeli veyahut özel üretim yapabilen firmalarla iletişim kurulmalıdır.

Bireyler için küçük evler için dekorasyon önerileri arasında obje seçimleri de detaylandırılmaktadır. Öncelikle küçük evler mümkün olduğu kadar çok ferah gösterilmeye çalışılmaktadır. Bunun için evlerin giriş ya da dar olan kısımlarında aynalar tercih edilmelidir. Obje olarak çok fazla süs eşyasının kullanımı evleri olduğundan daha küçük gösterecektir. Aynı şekilde evlerin duvarlarının renklerinin koyu olması halinde de dekorasyon hatalı şekilde tamamlanacaktır.

Küçük Evler İçin Dekoratif Depolama Alanları

Kişilerin küçük evlerin dekorunda atlamamaları gerekli olan şey düzenli depolama alanlarıdır. Çünkü evlerde ne kadar eşya göz önünde olursa basıklık hissi o kadar artacaktır. Bu durumda hazır mobilyalara yönelmek alternatif çözüm önerilerinden biridir. Fakat imkânlar el veriyorsa konutun ya da odanın özelliklerine göre bir dolap yapılmalıdır. Çünkü bu şekilde tasarımlar özel hale getirilebilmektedir. Örneğin kalabalık misafirler için açılıp kapanabilen masalar tercih edilebilmektedir. Bu tür sistemler yataklar veya çalışma masaları için de kullanılabilmektedir. Böylelikle alan küçük olmasına karşın maksimum rahatlık elde edilmiş olacaktır.

https://www.uzmanevim.com