Meme büyütme kadınların yaşamında büyük değişimler yaratan bir işlemdir. Meme büyütme sayesinde küçük, orantısız memelerden kurtularak daha estetik bir dış görünüş yakalamak mümkündür. Meme büyütme ile ulaşılacak dolgun, dik, biçimli memeler ile kişi istediği her kıyafeti rahatlıkla giyebilir, daha özgüvenli olur, vücut duruşu değişir. Meme büyütme operasyonu kişinin seksapalitesini yükseltmekte ve karşı cinsle ilişkisini daha pozitif hale getirmektedir.

Meme Büyütme Niçin Yapılır?

Genetik nedenlerle meme boyutu yeterli derecede büyümeyen ya da hamilelik, emzirme gibi nedenlerle meme boyutu sonradan küçülen kadınlar meme boyutu ve görünümlerinden rahatsızlık duymaktadırlar. Hem bu kişiler hem de kanser ya da kaza sonucu meme kaybı yaşayan kadınlar için de meme büyütme işlevsel bir uygulamadır. Meme büyütme ile kişi kendini daha kadınsı hisseder. Kendine güveni artar. Teknolojik tıbbın gelişmesiyle meme büyütme uygulamalarında sağlanan kolaylıklarla meme büyütme işlemleri en çok talep gören ve en sık uygulanan işlemlerin başında gelmektedir.

Meme Büyütme Estetiği Olma Şartları Nelerdir?

Meme Büyütme estetiği meme boyutunu küçük bulan herkese uygulanabilir. Meme büyütme estetiği yaptırma şartları şunlardır:

* 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.

* Hamile ya da emzirme döneminde olmamak gerekir. Emzirme dönemi bittikten 6 ay sonra meme büyütme estetiği yapılabilir.

* Herhangi bir kronik rahatsızlığı ya da ameliyat olmaya engel bir sağlık sorununun olmaması gerekir.

* Meme büyütme ameliyatı öncesi kişilere mamografi çekilir. Kanser riski olan kişilere meme büyütme yapılmaz.

* Meme büyütme ameliyatı için vücut kitle endeksinin 30’un altında olması gerekir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme uygulamaları 2 çeşittir. Meme protezi ve memeye yağ dolgusu. Meme protezi memeyi büyütmek için meme dokusu altına konan implantlardır. Çeşitli boyutlarda (düşük, orta, yüksek) ve şekillerde (damla, yuvarlak) bulunmaktadır. Memeye yağ dolgusu ise kişinin vücudundaki fazla yağın alınarak meme bölgesine dolgu olarak uygulanmasıdır. Bu işlemlerden hangisinin kişiye uygulanması gerektiği kişinin meme yapısı, nasıl bir meme istediği ve vücut özelliklerine göre doktorla alınacak ortak bir karar sonucu belirlenir.

Meme Protezi Nasıl Uygulanır?

Memesini büyük oranda büyütmek isteyenler için meme protezi en uygun meme büyütme işlemidir. Meme protezi ameliyatı genel anestezi ile hastane ortamında yapılır. Ameliyat öncesi hangi ölçüde ve şekilde protez kullanılacağı, protezin hangi noktadan memeye yerleştirileceği gibi tüm detaylar belirlenir. Meme protezi koltuk altı, meme ucu, meme altı ya da göbek deliği çevresi gibi alanlardan kesi açılarak memeye yerleştirilebilir. Doktor hangi bölgenin kişi için en uygun olduğuna karar verirken seçilen meme protezi, kişinin fiziki yapısı gibi kriterleri göz önünde bulundurur. Meme protezi meme kasının altına ya da üstüne konabilir. Protez yerleştirilmesinden sonra dikişle kesi yeri kapatılır. Ameliyat 1-2 saat sürmektedir.

Memeye Yağ Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Memeye yağ dolgusu meme ölçüsünü küçük oranda büyütmek isteyenler için uygun bir işlemdir. Bu işlem için kişinin vücudunda fazla yağ birikimi olmalıdır. Liposuction yöntemiyle vücuttaki fazla yağın alınmasından sonra alınan yağlar bazı işlemlerden geçirilir. Enjektör yardımıyla memenin gerekli noktalarına aktarılan dolgu yaklaşık 30 dakikada tamamlanmaktadır. Memeye yağ enjeksiyonu ile Liposuction işlemi kişinin durumuna göre genel ya da lokal anestezi ile yapılabilir. Yağ dolgusu kişinin kendi vücut yağı kullanıldığı için hiçbir yan etkisi ya da zararı olmayan bir içeriktir. Oldukça kolay ve kısa bir işlemdir.

Meme Büyütme Sonrasında İyileşme Süreci Nasıl Geçer?

Meme protezi ameliyatı sonrası kişi 1 gece hastanede kalabilir. Meme bölgesinde ağrı, şişlik, ödem gibi etkiler oluşabilir. Bu süreçte doktorun verdiği ağrı kesicinin kullanılması, şişlikler için buz kompres uygulanması gerekir. Ameliyat sonrası korse kullanmak zorunludur. Kişi 3-4 gün içerisinde günlük yaşamına geri dönebilir. İyileşme sürecinin sona ermesi ve memenin istenen forma kavuşması 3 ay gibi bir sürenin sonunda gerçekleşmektedir.

Memeye yağ dolgusu meme bölgesinde kesi açılmadan yapıldığı için kolay iyileşme sağlayan bir uygulamadır. Uygulama sonrası kişi beklemeden günlük hayatına dönebilir. Meme bölgesinde şişlik ve kızarıklık oluşumu görülebilir. Bu etkiler 1-2 gün içerisinde yok olur. Kişi bu durumdan rahatsızlık duyarsa buz kompres uygulayarak rahatlama sağlayabilir. Memeye yağ dolgusu sonrası ağrı, acı gibi durumlar oluşmaz. Korse kullanmak zorunludur. Memenin istenen şekle ulaşması ve tam olarak iyileşme 3 hafta sonra gerçekleşmektedir.

Meme Büyütme Uygulamaları Sonrası Korse Kullanımı Gerekli Midir?

Memeye yağ dolgusu ve meme protezi işlemleri sonrasında korse kullanımı zorunludur. Korse meme estetiği uygulamaları için imal edilmiş özel sütyenli korsedir. Kullanımı oldukça rahattır. Korse kullanmak memenin uygulama sonrası formunu oluşturmasını ve korumasını sağlar. Şişlik ve ödemler için de korse kullanmak faydalıdır. Korse meme büyütme sonrası 3 hafta sürekli olarak kullanılmalıdır. Sonraki 3 hafta ise yarı zamanlı (sadece geceleri) kullanılabilir. Bu sürecin sonunda korse sayesinde daha biçimli, orantılı meme görünümüne kavuşmak mümkündür.

Meme Büyütme Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Meme büyütme uygulamaları sonrasında şişlik ve ödemlerin giderilmesi için bol su tüketmek gerekir. Bu süreçte çok sıcak banyo yapmamak, hamam, sauna, deniz, havuz gibi yerlere gitmemek gerekir. Göğüs bölgesi darbelerden korunmalı, sırtüstü yatılmalıdır. Ağır aktivite, spor yapmamak, sigara tüketmemek önemlidir.

Meme Büyütme İşlemleri Kalıcı Mıdır?

Memeye yağ dolgusu işlemi 1-1,5 yıl kalıcılığa sahiptir. Doğal vücut yağı meme dolgusu olarak kullanıldığı için yağ dolgusu zaman içerisinde vücut tarafından absorbe edilmektedir. Yağ dolgusu etkisi kaybolduğunda tekrar yapılarak kalıcılık süresi uzatılabilir.

Meme protezi ise kalıcı bir uygulamadır. Zaman içerisinde erime, patlama gibi etkiler oluşmaz. Bir ömür boyu kullanılabilir.

Meme Büyütmenin Zararı Var Mıdır?

Memeye yağ dolgusu kişinin kendi fazla vücut yağı kullanıldığı için tamamen zararsız ve risksizdir.

Meme protezi ise vücut için hiçbir zararlı etkene sahip değildir. Protez içi koheziv jelden, dışı silikondan oluşmaktadır. Protez, meme dokusuyla tamamen uyumlu bir maddedir. Kanser, tümör oluşturucu bir etkiye sahip değildir. Kullandığımız tüm meme protezleri FDA onaylı malzemelerdir.

Meme büyütme uygulamaları deneyimli bir plastik cerrah tarafından uygulanmalıdır. Doktor olmayan kişilerce uygulanan bu tür işlemler sonrasında istenmeyen görünümler ve sağlık sorunları oluşabilmektedir. Bu nedenle klinik, hastane, muayenehane gibi Sağlık Bakanlığı onaylı sağlık kurumlarını tercih etmeye, kullanılan malzemelerin FDA onaylı olmasına dikkat edilmelidir. 

Meme Büyütme Sonrası Emzirme Yapılabilir Mi?

Meme protezi ve memeye yağ dolgusu işlemleri sonrası emzirme yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Bu işlemler sırasında süt kanallarına dokunulmamaktadır. Rahatlıkla emzirme gerçekleştirilebilir.

Meme Büyütme Fiyatı Ne Kadardır?

Meme büyütme fiyatları meme büyütmede hangi işlemin uygulanacağına göre değişmektedir. Meme protezi ve meme dolgusu fiyatları birbirlerinden farklıdır. Meme protezinde çok çeşitli protez çeşitleri ve uygulama teknikleri olduğu için kişiye özel uygulanacak protez fiyatı farklı olmaktadır. En sağlıklı meme büyütme fiyatı kişiye özel yapılacak muayene sonrası belirlenebilir.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique