Mikrofon

Mikrofon, elektrik enerjisi akımının etkisiyle oluşan sesin uzakta veya yakında bulunan ortamdaki alıcı bir cihaza ulaşımını sağlayan bir araç olarak tanımlanmaktadır. Mikrofonlar ortamdan algıladıkları sesi öncelikli olarak mekanik enerjisine, daha sonra ise akabinde elektrik enerjisine (dijital aktarım) dönüştürülmesini sağlayan her türlü ses kullanım durumlarında kullanılan ses sistemi ekipmanıdır. Elektro akustik tarzdaki kullanımlara kolaylıklar sunan bu cihazlar ses dalgalarına göre sinyal gerilimi akımı sağladığından dolayı hoparlör donanımını tamamlayan bir unsur olmaktadır. Mikrofonlar güçlü ses üretimi performansı sağlayan müzik ses sistemi ekipmanlarındandır. Mikrofonlar farklı yön özellikleri açısından her yöne olarak (omnidirectional) ile çift yöne olarak (bidirectional) ve tek yöne olarak (unidirectional) şeklinde 3 farklı yön özelliğinde bulunmaktadır.

Mikrofonların yapım teknikleri incelendiğinde piezo-elektrik, elektromanyetik, elektrostatik ve kapasitif prensip özelliklerinde teknik uygulama çalışmalarının ortaya konulduğu dikkatimizi çekmektedir. Mikrofonlar yönsel özellikleri, hassasiyet oranları, frekans aralığı performans seçenekleri, empedans değerleri, geçiş tepkileri, dip gürültü oranları, maksimum ses basınç seviyeleri ile çevreden gelen sesleri mikrofona yansıtmayarak engellemesi özellikleriyle geniş bir kullanım ve talep seçeneğine sahip olmuşlardır. Genel amaçlı olarak kullanılan mikrofonlar kategorilerine göre el, yaka, headset (kafa), masa kürsü, enstrüman, anons, video ve kamera, dinamik, condenser, kablolu ve kablosuz mikrofonlar olarak farklı özelliklerde ve kullanım alanlarında ihtiyaçlara karşılıklar vermektedirler. Ses sistemi ekipmanları içerisinde yer alan mikrofonlar kullanım alan ve amaçlarına göre fonksiyonel olarak kullanıcılarına cami, okul, müzik seslendirmelerinde, sunumlarda, video içerik üretimlerinde, stüdyolarda, haber ve spor bülteni çalışmalarında, röportaj faaliyetlerinde, programlarda, bar, kafe, konserlerde diğer eğlence ve organizasyon merkezlerinden olan balo, düğün, toplantı, konferans ve tiyatro salonlarında iletişimin genele yayılmasını sağlayarak insan yaşamını kolaylaştıran ve sesin anlaşılır olarak net ve rahat bir şekilde aktarılmasını sağlayan ses sistemi ekipmanlarındandır.

Mikrofon çeşitlerini İncelemek İçin: https://www.lastvoice.com.tr/kategori/mikrofonlar

Masa Mikrofonu

Masa mikrofonu, konuşma etkinlikleri için önemli bir yere sahip olan kullanıcının kitlelere kendisini rahat, etkili ve anlaşılır bir şekilde ifade etmesini sağlayan farklı yapı ve teknik özelliklerde olan kürsü mikrofonu olarak da adlandırılan mikrofon çeşitlerindendir. Bu mikrofon türleri kablolu ve kablosuz seçeneklerle birlikte okul tören etkinliklerinde, cami dini faaliyetlerinde (Kur’an Tilaveti ve Vaaz), konferans programlarında, toplantı salonlarında, seminer etkinliklerinde, farklı danışma departman bölümlerinde, gişe alanlarında, kurum veznelerinde, müzayede etkinlikleri gerçekleştirilen salonlarda, sinema ve tiyatro için bilet alımı gerçekleştirilen gişelerde, meclis salonlarında ve kullanım ihtiyacı duyulan birçok alanda kullanıcılarına hizmet vermektedirler. Kablolu masa kürsü mikrofonları farklı kablo boyu seçenekleri ile sisteme entegre olurken, kablosuz kürsü mikrofonları ise alıcıları sayesinde uhf band özelliğiyle birlikte sisteme entegre olarak iletişim görevini yerine getirmektedirler. Kullanım alanlarına göre bas konuş özellikleri, volüm kontrol özelliği (ses ayarı), ding dong donanım özellikli, spiral yapı özellikli, ışıklı, açma kapama seçenekleri ve condenser donanım özellikleri ile kullanıcılarına kolaylıklar sağlamaktadırlar.

Masa Mikrofonlarını İncelemek İçin: https://www.lastvoice.com.tr/kategori/masa-mikrofonlari

Masa mikrofonlarının kullanımı için, farklı marka ve modellerde fiyat ve performans seçenekleri ile kullanıcıların ihtiyaçlarına çözümler üretilmektedir. Bu mikrofonlar yapısal ve teknik açıdan tip, yön, boy, frekans aralığı, hassasiyet oranı, empedans değerleri ve diğer fonksiyonel donanım özellikleriyle birlikte farklı model seçenekleriyle kullanıcılarına bu alanda çeşitlilikler sunmaktadırlar. Konuşma etkinliğinin gerçekleşebilmesi için yapısal özelliği sayesinde spiralli formda oluşuyla masa veya kürsü üzerinden kullanıcıya doğru uzayarak iletişimin rahatça ve anlaşılır bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Sonuç olarak masa mikrofonları genel kapsamda hayatımızın birçok noktasında eğitim, din, kültür, sanat, siyaset, spor, sağlık, ulaşım, eğlence alanlarında kullanıcılarına hizmet vermektedirler. Sağlıcakla ve mutlulukla kalmanız dileğiyle.