Alanya; coğrafya derslerinden aşina olduğumuz üzere Antalya’nın bir ilçesi! Bu güzel ilçeyi özel kılan detay ise tahmin edebileceğiniz gibi turizm! Bilhassa yaz döneminde çok sayıda insanın uğrak noktası haline gelen Alanya; ziyaretçilerine harika tatil imkanları vaat ediyor. Bunun yanı sıra, Alanya otelleri de özellikleriyle güzel bir övgüyü hak ediyor.

Alanya Gezilip Görülecek Yerler

Antalya veya Gazipaşa Havalimanı’na adım attıktan sonra kendinizi olabilecek en kısa sürede Alanya’da bulabilirsiniz. Her şeyden önce, Alanya otelleri arasından seçim yapmalı ve konaklama sorununu çözmelisiniz. Ardından, vakit kaybetmeden Alanya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye başlamalısınız.

  • Alanya Kalesi: Kalenin manzarası karşısında büyüleneceksiniz. Alanya Kalesi; size ilçeyi kuşbakışı görme şansını sunuyor. Bunun yanı sıra, kalenin geçmişten günümüze kadar sorunsuz bir şekilde ulaşan tarihi yapısı da ilginizi çekecek.
  • Alanya Müzesi: Alanya’yı deniz, kum ve güneş üçlüsünden ibaret zannetmeyin! Hem Alanya hem de Antalya tarihi hakkında bilgi almak istiyorsanız yolunuz ilk olarak Alanya Müzesi’ne düşmeli! Başta Herakles Heykeli olmak üzere çok sayıda eserin yer aldığı müze beklentilerinizi sonuna kadar karşılayacak.
  • Kleopatra Plajı: Alanya sınırları içerisinde çok sayıda plaj bulunuyor. Kleopatra Plajı; özel kumuyla dikkat çekiyor. Ayrıca, plajın hemen yakınında bulunan Damlataş Mağarası’nı da kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Ücretsiz olarak hizmet veren Kleopatra Plajı’nda harika bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz.
  • İncekum Plajı: İncecik sarı kumu ile dikkat çeken bu plajın manzarasına siz de hayran kalacaksınız. İncekum Plajı: geç derinleşen denizi ile de size harika bir deneyim yaşatacak.
  • İncekum Tabiat Parkı: İncekum Plajı’nın hemen ardından yolunuz kesinlikle İncekum Tabiat Parkı’na düşmeli! Farklı ağaç ve bitki türlerini bünyesinde barındıran tabiat parkının manzarasına siz de hayran kalacaksınız.
  • Alanya Teleferik: Başta Alanya Kalesi olmak üzere ilçeye dair tarihi ve doğal güzellikleri görmek adına Alanya teleferik deneyimi yaşamalısınız. Bilhassa Kleopatra Plajı’nı kuşbakışı seyretmek isteyenler için harika bir seçenek olduğunu ifade etmeliyiz.

En İyi Alanya Otelleri

Alanya; gezilip görülecek yerler bakımından bir hayli zengin! Ancak, burada size harika bir konaklama deneyimi yaşatacak Alanya otelleri de bulunuyor. Gelin, en iyi Alanya otelleri listesine bir göz atalım!

  • Diamond Hill Resort Hotel: Harika mimarisiyle dikkat çeken bu otelin vaat ettiklerine siz de çok şaşıracaksınız. Mavi bayraklı plajı, çocuk havuzu, açık yüzme havuzu, ücretsiz internet, özel plaj ve mini club gibi seçeneklere sahip olan otel için ödemiş olduğunuz paranın karşılığını kesinlikle alacaksınız.
  • A11 Hotel Obakoy: Cennetten farksız manzarasıyla fark yaratan otelin hem ailelere hem de balayı çiftlerine hitap ettiği söylenebilir.
  • Kemal Bay Hotel: On üzerinden on almayı hak eden Alanya otelleri arasında yer alıyor. Farklı oda seçenekleri ve daha birçok özelliğiyle öne çıkıyor.