Otopark bariyeri nedir?

Otopark bariyeri otoparklarda kullanılan, güvenliği arttırmak amaçla kullanılan sistemdir. Otopark bariyeri sayesinde kontrolsüz geçişlerin önüne geçerek otoparkların güvenliğini üst seviyeye çıkarmış oluruz. Yine otopark bariyeri sayesinde otoparkta yabancı araçlara müsaade etmemiş oluruz.

Otopark bariyeri nerelerde kullanılır?

Oto park bariyeri günümüzde birçok yerde kullanılmaktadır. Otoparklarda, site girişlerinde, hava alanı, stadyumlarda, özel garajlarda, hastanelerde, holdinglerde, plazalarda vb. gibi.

Otopark bariyerinde kullanılabilecek diğer ürünler nelerdir?

Otopark bariyerleri genelde kumanda ile çalışmaktadır. Otopark bariyeri kumanda mesafesi açık alanda maksimum 30 metredir. Dâhili kumanda hafızası modele göre değişir. Hafızanın yetmediği durumlarda ekstra kumanda alıcısı takılarak kumanda sayısını çoğaltabilirsiniz. Otopark bariyer sistemi dilerseniz buton ile de çalıştırabilirsiniz. Otopark bariyerine kablo aracılığıyla buton bağlayarak uzaktan kumandasız şekilde açma veya kapama yaptırabilirsiniz. Otopark bariyeri açık devre kontak mantığıyla çalıştığından birçok cihaz ile uyumlu olarak çalışacaktır.

Otopark bariyerine dilerseniz kart okuma, dilerseniz yüz tanıma veya parmak izi cihazı bağlayıp geçişleri kontrol altına alabilirsiniz. Otopark bariyer sistemine araç plaka okuma, OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve HGS sistemi (Hızlı Geçiş Sistemi) bağlayarak da geçiş sağlayabilirsiniz. Böylelikle herhangi bir kumanda veya başka bir müdahaleye gerek kalmadan hızlı bir geçiş sağlamış olursunuz. Bu sitemde araçların ön camına HGS veya OGS etiketi takılır. Bu etiketler sisteme tanımlanır. Etiket okuma antenleri aracılığıyla bu etiketler okunur.

Panel sisteminde teyit edildikten sonra otopark bariyerine komut göndererek otopark bariyerini açar. Dilerseniz otopark bariyerinin çıkışına loop sensör koyarak çıkışta araç loop sensörün üzerine geldiğinde otomatik olarak otopark bariyerini açmasını sağlayabilirsiniz.

PARMAK İZİ PERSONEL TAKİP SİSTEMLERİ

Parmak İzi Sistemi Nedir?

Bir biyometrik kimlik olan parmaklarımızın üzerinde bulunan derinin üstündeki kabarcıkların şekli her insanda farklıdır. Bu sistemler farklılığı kullanarak güvenlik yöntemi geliştirir. Parmak izi sistemi, kişinin kimliğini oluşturan ve kimliğe göre giriş-çıkış izni veren sistemlerin genel adıdır.

Parmak izi tanıma işlemi 1 saniyenin altında ve çok kısa bir sürede gerçekleşmektedir. Bu sistemler güvenliği en yüksek seviyede tutarlar. Parmak izi okuyucu ile giriş veya çıkış sağlayan kişinin bilgileri kayıt altında tutulur ve kullanılan yazılım sayesin de bilgisayara kayıt edilir.

Parmak izi sistemlerinin en önemli avantajı ise kullanımının kolay olmasıdır. Yanınız da herhangi bir kart taşımanıza veya giriş çıkış yaparken imza atma gibi işlemler yapmanıza gerek yoktur.

Parmak izi sistemlerinin kullanıldığı alanlar nerelerdir?

Personel giriş çıkış kontrolünde,

Turnike sistemlerinde,

Toplu Konut girişlerinde

Bankalarda ve ATM’lerde,

AVM’lerde

Kamu kurum ve kuruluşlarında,

Eğitim kurumlarında

Rezidanslarda

PERKOTEK X-RAY CİHAZI

Günümüzde kullanım alanlarının yaygın olması nedeniyle günlük yaşantımızda sık sık karşılaşmakta olduğumuz bir teknolojidir X-Ray cihazı organik ve inorganik olarak nesnelerin ayrımını yaparak monitöre renkli olarak ekran görüntüsünü vermektedir. Organik maddeler tahta su benzeri maddeler turuncu ve kahverengi olarak görüntülenir. İnorganik maddeler ise demir, bakır, çelik, gümüş, kalay gibi maddeler mavi renk olarak görüntüler.

X-Ray cihazı nerelerde kullanılır?

İş merkezleri, alışveriş merkezleri, plaza, havaalanları, liman, sınır kapısı, kamu kurum ve kuruluşlar gibi birçok alanlarda kullanılan x ray cihazı patlayıcı maddelere de alarm vererek güvenlik gerektiren her alanlarda kullanılır.

X-Ray cihazının avantajları nelerdir?

Günümüzde birçok alanlarda kullanılmakta bagajı açmadan içerisinde tehlikeli madde olup olmadığını bagaj üzerinde X ışını geçirerek ekranda izlemesini sağlar. Tehlikeli maddelerde sinyal vererek uyarır ve görüntüler. X ray cihazı kullanımı oldukça kolaydır. Geçişlerde hızlı tarama yaparak en üst düzeyde güvenlik sağlamaktadır.

X-Ray cihazları fiyatları modellerine göre değişiklik göstermektedir. SECUDA markası ile SECUDA 5030A, SECUDA 5030C, SECUDA 6550, SECUDA 8065, SECUDA 10080, SECUDA 100100 olarak PERKOTEK olarak Türkiye distribütörlüğünü yapmaktayız

Sizde X-Ray faydalarında yararlanmak istiyorsanız X-Ray almakta geç kalmayınız. Ürünlerimizi perkotek.com adresinde inceleme yaparak veya 0850811800 PERKOTEK firmamızda deneyimli satış müdürlerimiz ve sistem destek personelleri ile iletişime geçerek bilgi alarak ürünleri temin edebilirsiniz.