Peyronie hastalığı halk arasında erişkin yaşlardaki penis eğriliği olarak bilinir. Doğuştan gelen bir hastalık değildir. Genellikle 50 yaşından sonra penisin dokusunda oluşan sert plaklar ile peniste şekil bozuklukları görülür. Bu durum penis bölgesinde ağrıya da sebep olabilir.

Peyronie Hastalığı, Tedavisi Ve Mutluluk Çubuğu İle Peyronie Nasıl Düzeltilir?
Peyronie hastalığı halk arasında erişkin yaşlardaki penis eğriliği olarak bilinir. Doğuştan gelen bir hastalık değildir. Genellikle 50 yaşından sonra penisin dokusunda oluşan sert plaklar ile peniste şekil bozuklukları görülür. Bu durum penis bölgesinde ağrıya da sebep olabilir.

Ağrı hastalığın başlangıç evresinde görülebilir. Stabil faz denilen ikinci evrede ise ağrı görülmez. Akut fazda kalsifikasyon görülmezken stabil fazda kalsifikasyon görülür. Bu hastalığa sebep olarak penisteki boşlukları saran dokunun travması ya da yaralanması görülmektedir. Peniste görülen şekil bozukluğu cinsel ilişki sırasında da zorluk yaşanmasına neden olur. Risk faktörleri arasında hipertansiyon, ileri yaş, diyabet, sigara ve alkol tüketimi, kolesterol ve trigliserid seviyesindeki bozukluklar sayılabilir.

Sık Karşılaşılan Sorunlar

Bu hastalık sonucunda erkeklerde farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Öncelikle peniste görülen eğrilik cinsel bozukluklara sebep olunca hastanın psikolojisini de olumsuz etkilemektedir. Cinsel aktivite bozukluğu açısından sertleşme problemine de sebep olur. Yapılan çalışmalar sonucunda peyronie hastalığı görülen erkeklerin büyük çoğunluğuna bu problem de eşlik etmektedir. Hastada sertleşme sağlansa bile şiddetli ağrı görülür. Bu hastalık aynı zamanda penis boyunun kısalmasına da yol açabilir. İlerleyen aşamalarında penisin dışardan anormal görünümü fark edilebilir.

Peyronie Hastalığının Tedavisi

Peyronie hastalığının tedavisinde öncellikle hangi evrede olduğu önemlidir. Özellikle akut fazda koruyucu tedavi uygulanmaktadır. Esas amaç plak oluşumunu azaltarak penisteki şekil bozukluğunu en aza indirmektir. Cerrahi müdahaleye gerek olmayan ilk evrelerde hastalarda tedaviye ağızdan alınan ilaçlarla başlanır. Bunun yanında plak içi enjeksiyonları da yapılabilir. Vakum cihazları ve ESWT de tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır.

Hastalık ileri derecelerdeyse ve cinsel aktiviteye büyük oranlarda engel oluyorsa cerrahi tedavi gerekir. Bu hastalıkla karşılaşan kişiler en uygun tedavi seçeneğini uzman bir doktorla seçmelidir.

Peyronie Hastalığında Mutluluk Çubuğu

Peyronie hastalığı olan hastalarda sertleşme bozukluğu da hastalığa eşlik ediyorsa doktorla mutlaka bu konu da görüşülmelidir. Sertleşme bozukluğu tedavisinde birçok yöntem bulunmaktadır. Aralarında hastaya en uygun olanı seçmek oldukça önemlidir.

Sertleşme probleminin tedavisinde öncelikle ilaç tedavisi ile başlanması önerilir. Bunun yanında penil enjeksiyon uygulaması da denenebilir. Bu seçenekler denenir ve herhangi bir sonuç alınamazsa penil protez ameliyatı yapılabilir. Penil protezin adı halk arasında mutluluk çubuğu olarak geçmektedir.

Ameliyat için önce gerekli değerlendirmelerin yapılıp kişinin ameliyata uygunluğunu kesinleştirmek gerekir. Uygun olan hastaların penisindeki boşluklara protez yerleştirilir. Ameliyatın süresi kişiden kişiye göre değişse de ortalama olarak yarım saat sürer. Ameliyat sonunda hastalar sertleşme problemine kalıcı bir çözüm bulmuş olur. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.