Antalya Valisi Muammer Türker, 19. Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve beraberindeki oda başkanlarını makamında kabul etti.
AESOB heyetenin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Antalya Valisi Muammer Türker, heyette yer alan oda başkanları ile tanışarak Ahilik Haftası’nı kutladı. Vali Türker, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir şehrin esnafının o şehrin belkemiğini oluşturduğuna işaret ederek, ekonominin genelini esnafın temsil ettiği küçük ve orta boy işletmelerin oluşturduğunu kaydetti.
Esnafın ekonominin itici gücü ve toplumsal hayatın çok önemli bir aktörü olduğunu belirten Vali Türker, esnafın devlet tarafından korunup kollanması gerektiğini ifade ederek yarattığı istihdama dikkati çekti. Osmanlı döneminde oluşturulan Ahilik teşkilatı ve lonca sisteminin önemli olduğunu belirten Vali Türker, sistemin dünyada birçok ülkede örnek alındığını anlattı.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok da, Vali Türker’e teşekkür ederek hafta dolayısıyla yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.