Bitlis’in Ahlat ilçesinde Mart ayında kar yağışı etkili oluyor.

Hizan’da ‘Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi’ yapıldı Hizan’da ‘Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi’ yapıldı

Meteorolojinin uyarısını yaptığı etkili kar yağışı sabah saatlerinden itibaren Bitlis’in Ahlat ilçesinde başladı. Etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 26 köy yolu ulaşıma kapandı. Güne karla uyanan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye başladı. Ahlat İlçe Özel İdare Müdürü Seyfettin Gündoğan, ilçeye bağlı 26 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek ekiplerin köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Esnaf Mehmet Güler, uzun süredir bahar havası yaşadıklarını ifade ederek, “Sabah erken geldik. Kar yağışı başlamış. Gerçi bu sene kışın karımız yoktu. Ama mart ayında karımız başladı. Büyüklerin tabiriyle ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ muhabbetiyle büyüklerin sözlerini bugünde tasdik ettik. Kar beyaz örtüdür memleketimizde berekettir, yağmurdur, sudur, toprağa ilaçtır. İnşallah baharı bekliyoruz, bu sene bahar bize geç gelecek sanki. Her sene alışmıştık mart ayında bağ bahçe temizliğini ama bu sene kar temizlemeye başlayacağız” dedi.