Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),()-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey belediyesi, “Çocuk Dostu Şehir” ödülüne layık görüldü.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu ve Yaşayan Şehirler Platformu işbirliğinde gerçekleştirilen  “Şehir Ödülleri”2018’de en çok başvuru alan kategori olan “Çocuk Dostu Şehir” ödülüne yüzlerce Belediye arasından Ahmetbey Belediyesi layık görüldü.
Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş yaptığı açıklamada “Şehir ödülleri, ticari kaygı ve kar amacı güdülmeden, şehirlerin geleceğine ışık tutmak, ülkemizdeki başarılı, toplumsal fayda odaklı, projeler, uygulamalar ile uygulayıcıları desteklemek ve tüm Türkiye’ye örnek göstermek amacıyla, tarafsızlık, adalet ve hakkaniyet ölçüleri temel alarak düzenleniyor.3 ana kategoriden oluşan  Şehir Ödülleri Türkiye ödüllendirmelerinde finalistler ön jüri değerlendirmeleri sonrasında  ilgili bakanlık temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler ve çeşitli meslek gruplarından engin bilgi birikim ve deneyimleri ile üst jüri tarafından belirlenmektedir. Bu ödüle ulaşmamızda en çok emeği olan  Belediye çalışanlarımıza, meclis üyelerimize  ve muhtarlarımız ile okullarımızın değerli müdürleri ve öğretmenlerimize, sınıf başkanları meclisimize ve en çok da çocuklarımıza  teşekkür ediyorum” dedi.
Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, “Çocuk Dostu Şehir” ÖDÜLÜNÜ, İzmir Sabancı Kültür sarayında gerçekleştirilen tören ile aldı.