Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından organize edilen ve 300 aşkın vatandaşın katıldığı “Aile ve çocuk" semineri yoğun ilgi gördü.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere Rize Valisi Kemal Çeber’in eşi Neslihan Çeber, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, İl Proje ve Etüt Müdür Öznur Günay, İl Göç İdaresi Müdürü Serap Hut, Ebruli Sanat ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cerrahoğlu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu, aileler ile diğer ilgililer katıldı.

Çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimi, teknoloji bağımlılığı ile sık görülen davranış bozuklukları konularında ailelerimizin yaşadıkları zorlukları ve çözüm önerileri ele alındığı seminerde Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yasin Yıldız ile Çocuk ve Ergen Hastalıkları ve Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Öğrt. Üyesi Yüksel Sümeyra Naralan konuşmacı olarak yer aldı.

Dr. Öğretim Üyesi Yüksel Sümeyra Naralan sunumunda; çocuklarda gelişimsel bozuklukları erken tespit edebilme yöntemleri, ne zaman uzman görüşüne başvuracağımız, bazı davranışsal sorunları klinik yardıma ihtiyaç duymadan nasıl çözümlenebileceği üzerine bilgiler paylaşıldı.

Doç. Dr. Yasin Yıldız ise, teknolojinin hayatımızdaki etkileri, bunun çocuklardaki yansıması, kontrol edilmekte zorlanılan sınırı ve sonuçta ortaya çıkan teknoloji bağımlılığı düzeyleri hakkında bilgiler sundu. Sunumda ayrıca, teknolojinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve faydalı kullanıma yönlendirmek için anne-babalara "dijital ebeveynlik" hakkında bilgiler verildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı konuşmada, halkımızdan gelen talepler ve müdürlüğümüzce tespit edilen bazı ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlendiğimiz değerli hocalarımızın sunumlarıyla gerçekleştireceğimiz seminere yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Tepe, ayrıca ilimiz adına bu denli önemli bir seminere verdikleri desteklerden dolayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, katkılarından dolayı Rize Belediyesi Başkanlığı ve Rize Genç ASKON Şubesi’ne teşekkür etti.