Ak Parti Çanakkale 1. sıra milletvekili adayı Bülent Turan, seçim çalışmaları kapsamında Çanakkale’nin Biga ilçesinde bulunan özel bir demir çelik fabrikasını ziyaret etti.
Fabrikalarda çalışan işçilerle birlikte öğle yemeği yiyen Turan ve beraberinki heyet, daha sonra tesisleri gezip yetkililerden bilgi aldı. Milletvekili adayı Bülent Turan ve Ak Parti üyeleri, demir çelik fabrikası ziyaretinin ardından Parion Antik Kent’ine gitti. Buradaki kazı bölgesinde incelemelerde bulunan Turan, kazı sezonu öncesi yapılan hazırlıkları kontrol etti. Turan’ın bir sonraki durağı Biga’nın Karabiga beldesi oldu. Burada partililer tarafından karşılanan Turan, çay bahçesinde vatandaşlarla biraraya gelerek, seçim hazırlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Parti olarak kadınlara büyük önem verdiklerini dile getiren Turan, "Bir partiye kadınlar el koymuşsa o partinin sırtı yere gelmez. Burada kadınlar partiye el koymuş, sırtımız yere gelmez. Zaten bizim anketlere baktığımızda kadınlarımız erkeklerden bize daha fazla oy veriyorlar. Kadınlarımızın yürekleri temizdir. İyi niyetlidir, ön yargısı yoktur. İnsanlar, 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl önce bu ülkede kendi annesini ve babasını doktora götürdüğü zaman ne yaşadığını daha iyi biliyorlar. Eczaneye gittikleri zaman hangi ilacı alıp alamadıklarını daha iyi biliyor. Okul derdini, kitap bulamamayı iyi biliyor. O yüzden kadınların oy verme yüzdeleri erkeklerden daha fazla. O yüzden kadınlar Tayyip Erdoğan’ın yürüyüşünü bilir, Davutoğlu’nun niyetini bilir. Onca işinizin gücünüzün arasında hafta içi olmasına rağmen buraya geldiniz, AK Partiy’e geldiniz. Ben bunu çok kıymetli buluyorum” diye konuştu.