AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak Rize merkez Gülbahar Mahallesinde yapmış olduğu ziyarette Rabia işareti yapan bir işçi tarafından, “Oylarımız AK Parti’nindir. Başka kimseyi tanımıyoruz. Büyüklerimizi Allah başımızdan eksik etmesin” sözleriyle karşılandı.

Bak, Türkiye’nin istikrarı ve ekonomik büyümenin devam etmesi gerektiği konuları üzerinde vatandaşlarla konuştu. Ziyaret etmiş olduğu bir işyerindeki esnaf, “7 Haziran seçimlerinden sonra işler durdu, bir an evvel hükümeti kuralım. Kaç aydır cepten yiyoruz. İnşallah istikrarı yakalarız ve kalkınmaya devam ederiz. Yoksa durum iyi değil” dedi.

Bak ise konuşmasında, “Ülkenin büyümesi ve gelişmesi için, bütün insanlarımız aynı tereddütleri yaşamaktadırlar. 1 Kasım seçimleriyle birlikte AK Parti’nin tek başına iktidar olmasıyla bu huzursuzluğu yapmış olduğumuz çalışmalarla ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Bak, Rize Belediye Eski Başkanı Halil Bakırcı’nın düzenlemiş olduğu kahvaltı programına katıldı. Burada Bakırcı’yla Türkiye’nin son durumu, siyasi istikrarın ülkeye getireceği olumlu gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.



VATANDAŞ: “EKONOMİYİ CANLANDIRACAK OLAN TEK BAŞINA İKTİDARDIR”

7 Haziran seçimlerinde sandıktan tek parti iktidarının çıkmamış olması ekonomiyi olumsuz etkiledi bu durum en çok ta esnafı vurdu.Rize’de esnaf aylardır iş yapamamaktan şikâyetçi. 7 Haziran seçimlerinin ardından sandıktan tek partinin çıkmaması ve belirsizlik tablosu ekonomide olumsuz etkiler yarattı. Dolar bir anda Türk lirası karşısında değer kazandı, fiyatlar arttı. Muhalefet partilerinin koalisyon çıkmazı da duruma tuz biber olunca olan yine esnafa oldu. Yaklaşan 1 Kasım seçimlerinden umutlu olan Rize esnafı sandıktan tek parti iktidarının çıkmasını ve koalisyon dönemlerine geri dönülmemesini istedi.Kendisine sorulan soruya karşılık olarak, “Belirsizlik hüküm sürdükçe insanlarda oluşan kararsızlık vatandaşın alım gücü kısıtlıyor” dedi.



“KUYRUK DÖNEMLERİNİ HATIRLAMAK İSTEMİYORUM”

Geçmişteki koalisyon dönemlerinin sorulması üzerine konuşan vatandaş, “O kuyruk dönemlerini hiç unutmadık. Yağ ve benzin kuyrukları benim yaşıtım olan herkes hatırlar ve bilir. O dönemlere dönülmesine hiç kimse taraftar değildir. İstikrar gelirse ülke ekonomisi canlanır. Ekonomiyi canlandıracak olan tek başına iktidardır” dedi.