Yapılan son 4 seçimde AK Partiye verilen oy oranında açık ara birinci olan ve bunun karşılığında yeni kurulacak hükümette bakanlık isteyen Rize kamuoyuna yeşil ışık Başbakan Davutoğlu’ndan yandı.

Son seçimde yine %75.9 oy oranıyla birinci olan Rize 3 vekillinden birini bakan görmek için kulislerde kamuoyu oluştururken Seçimlerde Rize, Konya, Bayburt ve Kahramanmaraş'ta yüzde 70'in üzerinde oy alınması nedeniyle Başbakan Davutoğlu'nun bu illerdeki başarıya, bakanlık vererek teşekkür edebileceği ifade ediliyor.

Haber Türk Gazetesinde yayınlanan habere göre Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yeni kabineyi oluştururken 3 temel kriteri göz önünde bulunduracağı belirtiliyor.

Seçim başarısı, öze dönüş ve bölge-il dengesi... Bu kapsamda, AK Parti’ye yüzde 70’in üzerinde oy vermiş Rize, Konya, Bayburt, Kahramanmaraş gibi illere bakanlık verilmesi düşünülüyor. Yine AK Parti’nin seçimi kazanmasında önemli rolü olan ve ‘öze dönüş’ün simgesi kabul edilen ‘3 dönemlik’ isimlerden bazılarının kabineye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bölge ve il dengesinin gözetilmesi, aynı illere birden çok bakanlık verilmesi yerine farklı illerden bakan atanması, bir diğer kriter olacak.

SEÇİM BAŞARISINA BAKANLIK:

AK Parti; Rize, Konya, Bayburt ve Kahramanmaraş’ta yüzde 70 oy oranını aşarak ulaşılması zor bir rekora imza attı. Davutoğlu’nun bu illerdeki başarıya, bakanlık vererek teşekkür edebileceği ifade ediliyor. Başbakan Davutoğlu Konya’dan seçildiği için bu ile ayrıca bir bakan verilmesi düşünülmüyor.

HAYATİ YAZICI ENGELİ:
Ancak yine kriterler arasında yer alan öze dönüş kapsamında 7 Haziran’da 3 dönem kuralına takıldıkları için aday olamayan 1 Kasım seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçilen Hayati Yazıcı'nın tekrar kabinede yer alacağına ise kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu seçimin Rize kamuoyunu ne kadar tatmin edeceği ise merak konusu.