Rize’nin Yemişlik köyüne yapmış olduğu ziyarette vatandaşlar, “Andon suyu Cumhuriyet tarihinde aldığımız en büyük hizmettir”, “Susuzluğumuza gösterdiğiniz ilgi, halkınıza verdiğiniz değerin göstergesidir”, “İstediğimiz suyu verdiniz minnettarız”, “Andon suyu sizin eseriniz olacak, dualarla anılacaksınız”,  “Yemişlik köyü sizi Ankara’ya dualarla uğurlayacak”, “Hizmet edenin hizmetkarıyız”, “Yetki bizden hizmet sizden” şeklinde yazdıkları yazılarla Karal’ı karşıladılar.

Karal, konuşmasında, “Elmalı, Erenköy ve Yemişlik köylerimizin var olan su probleminin çözümü için başta İl Genel Meclisi Başkanımız ve üyelerimiz olmak üzere ve Merkez İlçe Başkanımız çok ciddi gayretler ortaya koydular.  Yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal olacak bu sağlıklı su projesinin bu 3 köyümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum. İller Bankası  Genel Müdürlüğü nezdinde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda ödeneği bu köylerimiz için İl Özel İdaresi uhdesine gönderdik. Yakında çalışmaları başlatacaklardır. Bu pankartları hazırlayarak bizleri böyle sevgiyle bağrınıza bastığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Karal’a ziyaretinde İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ve AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.