Elmalı ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, AK Parti hükumetinin ecdadının eserlerine bütün dünyada sahip çıkan bir anlayışta olduğunu belirtti. Samani, Parti Genel Merkezi’ne Orhun Abidelerinin Plastik heykelini diken MHP’yi eleştirerek, “Onların yaptığı plastik milliyetçiliktir. Bizim yaptığımız gerçek milliyetçiliktir” dedi.
Elmalı’nın Gölova mahallesinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, son 12 yılda vatandaşın gelirinde yaşanan artışı rakamlarla açıkladı. “Eskiden devletin vatandaştan topladığı vergilerin yüzde 85,3’ü faiz giderlerine ödeniyordu. Şu anda ise yüzde 15’i faiz giderlerine ödeniyor. Sadece faiz lobisine kaptırmaktan kurtardığımız miktar 642 Milyar TL’dir. Eskiden toplam vergilerimizin büyük çoğunluğuyla borç öderken, şimdi borçları ödemek için kullandığımız vergi miktarı azaldı. Eskiden bir adamın 10 TL’si varsa 8 TL borç ödüyordu. Şimdi bir adamın 100 TL si varsa ve 15 TL borcu varsa buna borç arttı denmez. ‘Borç arttı’ derken, gelirin kaç katı arttığını söylemezseniz eğer ülkenin borcunu artmış gibi görürsünüz” diyen Samani, “Borç arttı da bu hizmetlerden nereden geldi?” diye sordu.
“ECDADIN BMİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ”
Bugün dünyanın dev projelerini yapan bir Türkiye olduğuna dikkat çeken AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, “ Eskiden denizin altından otoyollar, trenler geçen büyük projeleri yapmayı bırakın, hayal bile edemezdik. Piyade silahını yurt dışından getiren, istihbaratını İsrail’den alan, insansız hava araçlarını İsrail’den alan Türkiye, şimdi kendi ANKA isimli insansız hava araçlarını üretiyor” dedi. “Sizce hangisi milliyetçilik?” diye soran AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, “Sloganla, işaret çakmayla milliyetçilik olmaz. Ecdadın bütün dünyada eserlerine sahip çıkmakla milliyetçilik olur. Oralara gitmekle milliyetçilik olur. Bugün Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin babasının türbesini inşa eden AK Parti’dir. Atatürk’ün babasının doğdu evi inşa eden AK Parti’dir. Tarihteki ilk yazıt olan Orhun Abideleri’nin bulunduğu Karakurum’a giden Recep Tayyip Erdoğan, asfalt olmayan havaalanına inmiştir. Orhun Abidelerinin olduğu yerde Karakurum’da 60 kilometre duble asfalt yapılmıştır. MHP Genel Başkan yardımcısını açılışa gitmiştir. Aramızdaki fark şudur. Biz tarihteki ilk Türk yazıtlarının olduğu yeri korumuşuz, bakıp, onarmışız, Moğolistan’da da olsa sahip çıkmışız. MHP’de gelmiş Milliyetçi Hareket Merkezine Orhun Abidelerinin maketini dikmiştir. Onların yaptığı plastik milliyetçiliktir. Bizim yaptığımız gerçek milliyetçiliktir.” şeklinde konuştu.
Gölova’da vatandaşların dertlerini dinleyen Samani daha sonra Bozhüyük mahallesini ziyaret edip burada vatandaşlarla sohbet etti. AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Hüseyin Samani’ye, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Gökçe, İlçe Belediye Meclis üyeleri ve İlçe teşkilatı da eşlik etti.