Elektrik dağıtım bölgelerinde yaklaşık 4 milyon nüfusa kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sunan AKSA Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Genel Müdürlük pozisyonuna sektörün tecrübeli isimlerinden Alper Erbaş atandı.

Çoruh ve Fırat bölgelerinde 9 şehirde yaklaşık 4 milyon nüfusa elektrik dağıtım hizmeti sunan AKSA Grubu çatısı altındaki Çoruh ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Genel Müdürlük pozisyonuna Alper Erbaş getirildi. Erbaş, 2023 yıl sonu itibarıyla cari rakamlarla 4.4 milyar TL yatırım gerçekleştiren ve 112.815 km hat uzunluğuna ulaşan Çoruh ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.’deki görevine başladı.

Dolandırıcılar Toncoin için Telegram kullanıcılarının hedefinde Dolandırıcılar Toncoin için Telegram kullanıcılarının hedefinde

Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği’nde lisans derecesini tamamlayan Alper Erbaş, 20 yılı aşkın süredir elektrik sektöründe yöneticilik yapıyor.

Kariyerine, 2004 yılında Uludağ Elektrik Üretim A.Ş.’de elektrik mühendisi olarak başlayan Erbaş, 2010 yılına dek bu görevi üstlendi. 2010 yılında ise aynı şirkette genel koordinatör olarak çalışmaya başlayan Erbaş, 2013 senesinde ise Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’de operasyon direktörü pozisyonuna geçiş yaptı ve 2014 yılına kadar görevini sürdürdü.

Alper Erbaş, 2014 yılından 2021 yılına kadar kariyerine Limak ve Çalık Enerji – Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi’nde devam ederken bu şirkette genel müdür yardımcısı ve CEO görevini üstlendi.

2023 yılında Türkerler Holding Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra eden Erbaş, kariyerine Aksa Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü olarak devam edecek.