ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu yaptığı açıklamada, demokrasi için en önemli enstrümanlardan birinin serbest, eşit ve genel oy prensibine dayanan seçimler olduğunu belirtti.
Seçimlerin, demokrasinin bayramları olduğunu belirten ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, 25. Dönem Milletvekili Seçimleri sonucunda TBMM’de görev alacak tüm milletvekilleri ve temsil edilecek siyasi partileri kutladı. İş dünyası olarak, yeni parlamentonun Türkiye’nin demokratik, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmişlik düzeyini yükseltmek amacıyla kararlılıkla çalışacağına inandıklarını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:
“Türkiye demokratik bir seçim yaptı. Genel seçimlerin olaysız ve sükûnet içinde geçmesi demokrasimiz açısından memnuniyet vericidir. Siyasilerin çıkan sonucu iyi değerlendirmesi gerekir. Çıkan sonuçlar halkın iradesini yansıtmaktadır. Halk, herkese ’kendinizi yeniden değerlendirin’ mesajı vermiştir. Bundan sonra ortak akılla uzlaşma, birlikte hareket etme ve diyalog zamanıdır. Halkın iradesine herkesin saygı gösterip, seçim öncesini bir kenara bırakmalıdır. Artık siyasi, ekonomik, toplumsal ve yapısal reformlar için bir arada hareket etme, ortak akıl ile ülkenin güvenli geleceğini birlikte inşa etme zamanıdır. Sandıktan çıkan her siyasi partinin, ciddiyet içerisinde ve sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine inanıyoruz. Her seçim, her yenilenen Meclis, demokrasinin güçlenmesi için bir fırsattır. Seçim sonuçları itibariyle seçmen iradesi, siyasi partilere tek başına hükümet kuracak çoğunluğu vermemiştir. Bu bağlamda partilerimizin, demokrasinin gereği olan uzlaşma kültürü ile hareket ederek, ülkenin menfaatleri etrafında kenetlenmelerini diliyoruz."
Hem siyasi, hem de ekonomik istikrarın devam etmesini son derece önemsediklerini vurgulayan Eroğlu, huzur ve istikrarın ekonomi açısından çok önemli olduğunu, bir an önce hükümetin kurulup, ekonomi için hazırlanan eylem programlarına devam edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Eroğlu, istikrarı zedeleyecek bir sonucun kendileri için fevkalade düşündürücü olduğunu belirttiği açıklamasında, "Dileğimiz odur ki, siyasiler duyarlı ve dikkatli bir hassasiyetle ortak noktalar bulur ve onun üzerinde bir kısım ittifaklar oluşturularak sağlıklı bir hükümet kurar. Böylece büyük bir maliyet millete ulaşmadan önlenir. Seçim döneminde yaşadığımız toplumsal gerginlik, kargaşa ve kaosun sonlanmasını, bundan sonra ortak akıl, sağ duyu ve diyaloğun hakim olduğu bir ortamın etkin olmasını arzu ediyoruz.Sonuçların ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını istiyor ve diliyoruz” sözlerine yer verdi.