Kahramanmaraş’ta 2. depremin merkez üssü olan Elbistan ilçesinde bugün Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan arama kurtarma ekipleri, 80. saatte 2 kadını enkaz altından sağ olarak kurtardı.

Depremden etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da 3 ayrı ekiple kurtarma çalışması gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi arama-kurtarma ekipleri, depremin 4. gününde Elbistan’da kurtarma sevincine tanık oldu. Bir an olsun durmadan çalışma yürüten ekiplerin 80. saatte 2 kadını göçük altından kurtarması herkesi duygulandırdı. ’Allahu Ekber’ nidaları ile taşınan depremzede, ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Depremin 4. gününde vatandaşlarımızın yıkılan binaların enkazından sağ olarak çıktığını görmek, umudumuzu artırıyor. Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da çalışma yürüten ekiplerimiz, şu ana kadar ikisi bebek olmak üzere toplam 12 kişiyi göçük altından sağ olarak kurtardı. Ekiplerimizden gelecek güzel haberlerin artacağına yürekten inanıyoruz. Arama kurtarma ekiplerimiz AFAD’ın yönlendirmesi doğrultusunda bölgedeki çalışmalarına devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.