Eskişehir’de 1995 yılında Borabey Göletinde bulunan Tuncay Özkartal’ın, husumetlisi olduğu kişilerce iple boğularak öldürüldükten sonra gölete atılması iddiasıyla ilgili açılan davanın duruşması başladı.
1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Tuncay Özkartal’ın kardeşleri Gençay Özkartal ve Yetkinay Özkartal, olayın şüphelileri Naile K., Bekir T., Yaşar T., Hayati T., taraf avukatları ve yakınları hazır bulundu. Duruşmaya şüphelilerden Osman T. katılmazken, farklı bir suçtan tutuklu olan Bekir T. ise avukatı olmadığı gerekçesiyle ifadesi alınmadı. Duruşmada ifade veren Osman T., suç işlemediğini öne sürerek, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Benim daha önce vermiş olduğum ifadeler geçerlidir. Şu kişiler, kimler, niye şikayetçi anlatmalarını istiyorum” dedi.
Şüpheli Naile T., suçsuz olduğunu öne sürerken, Yaşar T. ise, ölen Tuncay Özkartal’ı tanımadığını söyledi.
Öte yandan şikayetçi olduğunu dile getiren Tuncay Özkartal’ın kardeşi Yetkinay Özkartal, “Bu şahısların hiçbirini tanımıyorum. Bu yıla kadar cinayet çözülmedi, ceset bulundu” ifadelerini kullandı.
Olayın tanıkları gösterilen Ömer B., konuyu bilmediğini kaydederken, Fatma Ç. Ve Mehmet Ç.’nin, Osman ve Naile T.’nin adam öldürdüğünü ve cesedini attığını söylediğini ileri sürdü.
Tanık Fatma Ç., cinayeti görmediğini, ölen şahsı tanımadığını aktararak, cinayetten haberi olmadığını dile getirdi.
İfadeleri ve savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, sanık Bekir T.’nin ifadesinin bir sonraki celse alınmasına karar vererek, duruşmayı 17 Eylül 2015 tarihine erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
22 Mayıs 1995 yılında Emirceoğlu köyündeki Borabey Göleti’nde meydana gelen olayda Tuncay Özkartal’ın suda ölü bulunduğu, ilk incelemelerde boğularak öldürüldüğü tespit edildiği, ancak yıllar sonra şüphelilerden Naile T. ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle husumetlisi olduğu Osman T., Bekir T. ve Yaşar K. tarafından evde içki içirilerek sarhoş edildikten sonra iple boğularak, elleri ve ayakları bağlanarak, kafasına çuval geçirilerek ve çuvala taş da konarak gölete atıldığı öne sürülüyor.