Samsun’da bir kişiyi darp edip duvarın üzerinden düşerek ölmesine sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan şahsın yargılanmasına devam edilirken, Adli Tıp, "Düşme ile ölüm arasında bağ var" diye rapor verdi.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 100. Yıl Bulvarı’nda 1 Aralık 2013 akşamı saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cedit Mahallesi’nde ikamet eden Murat Tercanlı (52), yol kenarındaki duvarın üzerinde oturduğu bir sırada arkadaşının evine misafirliği gelen Davut L.E. (37) ile tartıştı. Aldığı alkolün etkisiyle çevreyi rahatsız ettiği iddia edilen Murat Tercanlı’yı darp edip yaklaşık 2 metre yükseklikteki duvarın üzerinden sırt üstü düşmesine sebep olan Davut L.E., hiçbir şey olmamış gibi önce düşen şahsı kontrol edip ardından da öldüğünü zannederek olay yerinde bırakıp kaçtı. Olaydan 20 dakika sonra yerde bir kişinin yattığını gören vatandaşlar durumu 155 Polis İmdat’a haber verdi. Olay yerine sevk edilen polis, yerde yatan Murat Tercanlı’yı kaldırıp polis otosuyla hastaneye götürdü. Alkollü olan Murat Tercanlı, hastanede tedaviyi kabul etmediği ileri sürülerek polise teslim edildi. Polis hastaneye götürdüğü Murat Tercanlı’yı bu kez yine polis aracıyla Cedit Mahallesi’ndeki evine götürdü. Sabah saat 06.30 sıralarında Reyhan Tercanlı eşini kaldırmak istediğinde hareketsiz olduğunu tespit edip ambulans çağırarak hastaneye kaldırdı. Kafatasında 7 santim kırık olduğu ve beyin kanaması geçirdiği ortaya çıkan Murat Tercanlı, gece saat 00.30 sıralarında hayatını kaybetti.
Murat Tercanlı’nın 25 yaşındaki oğlu Onur Tercanlı, babasının yerde yatarken bulunduğunu ve polis tarafından önce hastaneye kaldırıldığını, ardından da eve götürüldüğünü ve yine hastaneye gidince bu kez kurtarılamadığını öğrenince olayı araştırmaya başladı. Polisin yürürken düşme ihtimali üzerinde durduğu Murat Tercanlı’nın, oğlu dedektif gibi çalışıp babasının darp edilerek bir duvardan aşağı atıldığını tespit etti. Olayla ilgili gözaltına alınarak tutuklanan Davut L.E. hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan dava açıldı.
Samsun 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın duruşmasında İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor okundu. Adli Tıp Kurumu, "Düşme ile ölüm arasında bağ var" dedi. Savcı davayla ilgili mütalaasını açıklayarak Davut L.E.’nin yaralama kastı ile haksız tahrik altında Murat Tercanlı’nın ölümüne sebep olduğu iddiasıyla 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve kararla birlikte tahliyesini talep etti.
Sanık avukatının mütalaaya karşı yazılı savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşma karar verilmek üzere ertelendi.