Tokat’ta serinlemek için girdiği barajda boğularak ölen Afgan gencin cenazesi, annesinin İran’dan gelmesinin beklenmesi nedeniyle 4 gün sonra toprağa verildi.
Edinilen bilgiye göre; Almus Barajı’na ailesi ile birlikte hafta sonu piknik yapmak için giden Afganistan uyruklu Ümit Tacik (23), serinlemek için girdiği barajda boğuldu. Yaklaşık 5 ay önce Feride Tacik ile evlenen çiçeği burnunda çiftin piknik eğlencesi hüzne dönüştü. Yaklaşık 8 saat süren çalışmanın ardından gencin cesedi barajdan çıkartılarak hastane morguna konuldu. 4 yıldır oğlunu göremeyen anne Necibe Tacik (55) ise acı haberi İran’da aldı. 4 günde İran’da Tokat’a gelebilen anne, cenaze töreninde büyük acı yaşandı.
Hastane morgundan alınan gencin cenazesi Kabe-i Mescit Mahallesi’nde bulunan evine getirildi. Gözü yaşlı anne tabutu açarak 4 yıldır göremediği oğlunun cansız bedenine sarılarak ağladı. Ağıt ve gözyaşlarının yükseldiği evden alınan cenaze Takyeciler Camisi’ne getirildi. Öğle namazını müteakiben kınılanan cenaze namazının ardından Tacik, Erenler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze toprağa verildikten sonra Afgan gencin annesi, eşi ve yakınları mezarı başında dua ederek gözyaşı döktü.
5 AY ÖNCE DÜNYA EVİNE GİRMİŞTİ
Tokat’ta bir kerestecide çalışan gencin düğünü gönüllü turizm elçileri ve esnafların destekleri ile düğün salonu, gelinlik kiralanarak 27 Aralık 2014 tarihinde yapılmıştı. Gönüllü Turizm elçisi Fatma Esin Tuna, gencin geride kalan eşine güçleri yettiğince sahip çıkmaya çalışacaklarını söyledi. Ümit Tacik’in annesini 4 yıldır göremediğini ifade eden Tuna, “Annesi düğününe gelememişti, cenazesine gelebildi” diyerek gözyaşı döktü.
Tacik’in kayınpederi Ali Muhammet Tacik ise, gencin kız ve erkek kardeşlerinin Türkiye’de yaşadığını annelerinin ise İran’da kaldığını kaydetti. Maddi imkansızlıklar nedeni ile düğüne gelemeyen anne Feride Tacik’in İran’dan Türkiye’ye 3 günde güçlükle gelebildiğini kaydetti.