Antalya’nın Manavgat ilçesinde iki tur firmasının sahipleri arasındaki tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 1’i turist, 5 kişi yaralandı.
Olay, Manavgat Ilıca Mahallesi Kumköy turizm bölgesi Sahil Caddesi üzerinde bulunan Hotel Villa Side ile Villa Side Residans arasında bulunan çarşıda meydana geldi. Aynı çarşıda tur satışı yapan iki firmanın sahipleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce, tur firması sahibi T.U. ile diğer tur firmasının sorumlusu S.K., birbirlerine ateş etti. Olayda T.U., S.K., gümüşçüde tezgahtar olarak çalışan M.D.G., Alman turist B.W.K. ve tur firması personeli A.K. yaralandı. Yaralılardan M.D.G. ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edilirken, ayağına isabet eden kurşunla yaralanan Alman turist B.W.K. ile T.U., S.K. ve A.K., olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Durumları ağır olan S.K ve T.U.’nun tedavilerinin yoğun bakım ünitesinde devam ettiği belirtilirken, diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
TURİSTLER PANİK İÇERİSİNDE İZLEDİ
Olayın ardından çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi olay yerine gelirken, Hotel Villa Side’de bulunan turistlerin balkon ve pencerelerden olayı izledikleri gözlendi. Jandarma ekipleri tarafından olay yerinde yapılan incelemelerde 8 adet boş kovan bulundu.
TURİZME DARBE
Tur şirketlerinin bitişiğinde bulunan gümüşçüde tezgahtar olarak çalışan Mehmet Ali Ö., bu olayların zaten kötü giden turizm sezona darbe vuracağını belirterek, "Bu olayların en büyük sorumlusu para hırsıyla ne yapacağını bilemeyen ve 3-4 dükkan arayla aynı işi yapan kişilere dükkan kiralayan mülk sahipleridir. Bu adamların gözü paradan başka hiçbir şey görmüyor. Bu durumun cezasını hiç suçu olmayan diğer esnaf ve biz turizm çalışanları çekeceğiz" dedi.