Edirne’de, yasa dışı yolla yurt dışına gitmek isteyen çoğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriye uyruklu 13 sığınmacı, Irak uyruklu 4 sığınmacı olmak üzere 17 sığınmacı yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 14 Mayıs 2015 günü Edirne Emniyet Müdürlüğü’nce Kaleiçi mevkisinde bir midibüste göçmen şahısların bulunduğu ve bu şahısların kaçak olarak ülke dışına çıkarılacağı öğrenildi. Söz konusu araç, polis ekiplerince kent genelinde aranmaya başlandı ve Mithatpaşa mahallesi Topkapı caddesinde durduruldu. Polis ekiplerince araç içerisinde yapılan kontrollerde, E.H., V.I.L., S.İ., H.E.H., M.V.H., G.İ.L., K.G., M.A., A.B., L.A., D.A., A.M., F.A. isimli Suriyeli 13 şahıs ile H.A., Ç.Ş.H., N.C. ve C.H.A. isimli Irak uyruklu 4 şahıs tespit edildi, şahısların yurda illegal olarak girdikleri anlaşıldı.
AVRUPA HAYALİ İÇİN ORGANİZATÖRLERE YÜKLÜ MİKTARDA PARA ÖDÜYORLAR
Yapılan soruşturma kapsamında, araç sürücüsü S.B. gözaltına alınarak araca el konulduğu bildirildi. Sığınmacıların İstanbul’da tanıştıkları insan kaçakçılarına yüklü miktarda para ödedikleri, bu kaçakçıların organizatörlüğünde, Bulgaristan ülkesine illegal olarak götürülmek üzere kente getirildikleri öğrenildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğündeki işlemlerin ardından araç sürücüsü şüpheli S.B., adli makamlara sevk edilirken, 17 sığınmacı sınır dışı edilmek üzere Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
Polisin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü belirtildi.