Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından tutuklanan A.K. ve E.Ş.’nin ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan ilk duruşmaları görüldü.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Bingöl’de 9 Ekim 2014 tarihinde Yenişehir Mahallesi Selahattin Kaya Caddesi ile Yeşim Sokak’ın kesiştiği noktada Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından aynı akşam Bingöl’ün Genç ilçesi girişinde PKK’lılarla çıkan çatışmanın ardından gözaltına alınarak tutuklanan A.Ş. ve A.K. hakkında ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan hazırladığı iddianame, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Devletin bütünlüğü ve birliğini bozmak, terör örgütü üyesi olmak, kasten insan öldürmek ve 6136 sayılı yasaya muhalefet’ suçlarından haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerden A.K ve E.Ş ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 12 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.
TELEKONFERANS SİSTEMİYLE BAĞLANTI KURULDU
Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanıkların avukatları ve yakınları hazır bulundu. Güvenlik gerekçesiyle farklı illerde bulunan tutuklu sanıklar, savunmalarını telekonferans sistemiyle yaptı. Emniyet müdürü ve ekibine yönelik yapılan silahlı saldırıyla bağlantılarının olmadığını belirten sanıklar, önceki beyanlarını tekrar etti.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 5 Mayıs 2015 tarihine erteledi.