Bodrum Sahil Güvenlik ekipleri sabah saatlerinde yaptıkları operasyonda toplam 107 kaçak göçmeni Yunanistan’ın Kos Adasına gidemeden yakaladı. Botları batan 12 kaçak göçmenden 1’i ise ölümden döndü.
Sabah saatlerinde Bodrum açıklarında bir botta 46, diğerinde 49 olmak üzere iki botta toplam 95 göçmen yakalandı. Karaada açıklarında yakaladıkları kaçakları Bodrum’a götürürken, adanın sahilinde 4 kaçak göçmen daha olduğunu fark eden ekipler onların yanına gittiğinde botlarının battığını ve 8 arkadaşlarının denizde olduğunu öğrendi.
Bunun üzerine kurtarma çalışmasına başlayan Sahil Güvenlik ekipleri 4 göçmeni Türk sularında kurtarırken diğer 4 göçmeni de uluslararası sularda kurtardı. Uluslararası sularda kurtarılan 4 göçmenden birinin hipotermi geçirdiği anlaşıldı. Ekiplerce Bodrum Limanı’na getirilen ve ölmek üzereyken kurtarılan kaçak göçmen, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen kaçak göçmenin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
Suriye, Kongo ve İran uyruklu kaçakların aralarında çok sayıda kadın ve çocuk olduğu görülürken, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen toplam 107 kaçak göçmen, sağlık kontrolünden geçirilerek sınır dışı işlemlerinin yapılması için Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.Öte yandan kaçakları organize eden kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.