Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde buğday tarlasında yangın çıktı. Tarlada çalışan tarla sahibi ve yanındaki 4 kişi kaçarak yanmaktan kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre, Bozova ilçesi Yeşiltepe mevkisinde Müslim Çolak’a ait buğday tarlasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle çevreye yayıldı. Tarla sahibi Çolak ve yanındaki 4 kişi, tarlada çalışırken başlayan yangından kaçarak kurtulmayı başardı. Bozova Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alınan yangında itfaiye erleri ve onlara yardım eden vatandaşlar, zaman zaman yön değiştiren rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. İş makinelerinin de söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınabildi. Biçerdöverin de güçlükle kurtarıldığı yangında yaklaşık 20 dönümlük alan kül oldu.
Tarla sahibi Müslim Çolak, yangının nasıl çıktığını fark etmediğini belirterek, biçerdöver çalıştığı esnada alandan dumanın kalktığını fark ettiğini kaydetti. Çolak, 20 dönümlük alanda 5 dönümün biçildiğini, kalan 15 dönümdeki hasadın ise yangında kül olduğunu ifade etti. Biçerdöver kullanıcısı ise yangının nasıl çıktığını görmediğini ifade ederek, canını ve biçerdöveri zor kurtardığını söyledi.
Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.