Antalya’nın Kumluca ilçesinde belediyeye ait hayvanat bahçesinden 6 güvercin çalan zanlılar, kuşları satarken yakalandı.
Kumluca Belediyesi’ne ait Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçes’nde bulunan “kıvırcık”, “özel süs güvercini” olarak bilinen 6 güvercin, bulundukları kafeslerin telleri kesilerek çalındı.
ESNAF BİLDİRDİ
Çaldıkları güvercinleri ilçedeki hayvan pazarında satmak isteyen M.A.B. (23) ve kardeşi R.B’nin (17), davranışlarından şüphelenen pazar esnafı, durumu polise ve Kumluca Belediyesi’ne bildirdi. Olay yerine gelen polis tarafından çaldıkları güvercinlerle yakalanan zanlılar, suçlarını itiraf ettiler. Güvercinler, Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi görevlilerine teslim edilirken, göz altına alınan zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildiler.
NADİR BULUNAN GÜVERCİN TÜRLERİNDEN
Kumluca Belediyesi Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy, çalınan güvercinlerin ilçede hayvanat bahçesi dışında başka bir yerde olmadığını, güvercinlerin süs güvercini ve özel koleksiyon olarak yetiştirildiğini ve piyasada nadir bulunan güvercinlerden olduklarını söyledi. Çalınan güvercinlerin çiftinin piyasa değerinin 400 lira civarında olduğunu belirten Ulusoy, el konulan güvercinlerin sağlık durumlarını iyi olduğunu ve tekrar hayvanat bahçesindeki yerlerine konulduğunu bildirdi.