Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nce, 6 ayrı adres ve bir araca düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 3 ruhsatsız silah ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Operasyonlarda 7 bin 450 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce, 6 adres ve bir araca düzenlenen eş zamanlı operasyona ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince kentte haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla “Silah ve mühimmat kaçakçılığı” yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde suç organizasyonlarının varlığının tespit edildiğine dikkat çekildi. Bu çerçevede, Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde bahse konu şüpheli şahıslara yönelik 6 adres ve bir araca eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Yapılan çalışmalar kapsamında, bir Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, bir Makarov marka tabanca, bir pompalı av tüfeği, 4 şarjör, 54 uzun namlulu silah fişeği, 14 tabanca fişeği, 7 bin 450 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili olarak tahkikat devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak 5 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, şahıslardan 4’ü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış, bir şüpheli şahıs ise adli mercilere sevk edilmiştir. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak ilimize kaçak yollardan çok sayıda silah ve mühimmat getirerek haksız ekonomik çıkar sağlayan ve ilimizin asayişinin bozulmasına neden olan şahıslara yönelik yürüttüğümüz ve birçok organize suç örgütünün çökertildiği başarılı operasyonlara hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır."