Diyarbakır’da yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Biri ağır çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylar nedeniyle kentte gerginlik sürerken, yaralıların kaldırıldığı hastanenin önüne silahlarla gelen bir grup HÜDA-PAR’lı, sağa sola ateş açtı.
Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi’nde bulunan evinin önünde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğrayıp, hayatını kaybetmesini bahane eden bir grup HÜDA-PAR’lının olay yerine gelerek, sağa sola silah ve satırlarla saldırmasının üzerine başlayan gerginlik sürüyor. Olaylarda Baran’ın yanı sıra bir kişinin daha yaşamını yitirirken, biri ağır çok sayıda kişi yaralandı. Yaralananlar arasında 3 gazeteci ve bir polis bulunurken, yaralılar Dağkapı Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Öte yandan, bir grup HÜDA-PAR’lı yaralıların kaldırıldığı hastanenin önüne geldi. Morgun önünde bekleyen grup, silahlarla sağa sola ateş açtı. Bunun üzerine hastanede büyük panik yaşandı. Olay yerine gelen polis, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Bu arada, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, olaylarda iki kişinin hayatını kaybettiğini ve bir kişinin de ağır yaralı olduğunu doğruladı. Yaralanan üç gazeteci ve polisin sağlık durumunun iyi olduğu da öğrenildi.