Konya’da, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in boğazının kesilerek öldürülmesiyle ilgili katil zanlısı Prof.Dr. Ahmet G’nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada konuşan Prof.Dr. Ahmet G., sekreter Asuman E’yi suçlayarak, "Asuman’ın ailesi ile birlikte olayı kurguladığına kanaat getirdim. Asuman, maktulün ailesine, kendi kocasını ağabeyim diye tanıtmıştır" dedi.
Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, ’tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Prof.Dr. Ahmet G, cinayete yardım suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sekreter Asuman E, öldürülen Özdemir’in yakınları, taraf ve sanık avukatları katıldı. Davanın ikinci duruşmasında tanıklar dinlendi. Tanık sıfatıyla ilk olarak Prof. Dr. Ahmet G’nin eski eşi Prof.Dr. Handan K. konuştu. Asuman E’yi 2012 yılından beri tanıdığını, maktül Celalettin Özdemir’i de fakültelerinde doçent olması sebebiyle uzaktan tanıdığını ifade eden Prof.Dr. Handan K, “Asuman’la Celalettin arasında bir ilişki olduğuna dair olay öncesinde bir duyum almıştım. Asuman’la ilgili şikayetler bana gelmekteydi. Bir keresinde bir öğrencinin velisi Asuman’ın kantinde erkek öğrencilerle sigara içtiği ve argo konuşmalar yaptığı yönünde dekanlığa şikayette bulunmuştu. Asuman gereksiz davranışları olan biriydi. Asuman’la eski eşimin arasında ilişki olduğu aklıma bile gelmezdi. 28 yıllık evlilik hayatımız gayet mutlu bir şekilde sürmekteydi. Ancak eşim son 1,5 yıldır benden uzak durmaya başlamıştı. Psikolojisi bozuktu, konuşamıyorduk. Bilimsel araştırma konusunda da iyi değildi. Bana ihanet edeceği aklıma gelmezdi. Son dönemde sağlıklı konuşamıyordum kendisiyle. Celalettin ile Ahmet’in arkadaş olduğunu biliyordum. Hatta bir keresinde Ahmet benden Celalettin hocanın odasını büyütmek için ricada bulunmuştu. Ahmet karıncayı bile incitmez. Ben bu olayı hâla anlamış değilim. Asuman olay günü benim odama helalleşmek için gelmedi. Odama girmesi için randevu ve izin alması gerekiyordu. Odama aniden girdiğinde gergin haldeydi. Yüzü bembeyazdı. Bana sadece, ’Hocam sizi çok seviyorum. Hayırlısı olsun’ dedi. Ben de ’Hayırlısı olsun Asuman’ dedim"
Sonra tanık sırasıyla sanık Prof. Dr. Ahmet G’nin oğlu E.O, fakültede öğretim görevlisi olan H.D. ve M.E.M, emekli polis memuru R.U, fakülte sekreterlerinden F.K. ve yine fakülte teknisyenlerinden Y.A. dinlendi.
BAŞKA BİR SEKRETERDEN HAMİLELİK TEST ÇUBUĞU ALMIŞ
Olay sırasında Prof.Dr. Ahmet G’nin sekreterliğini yapan F.K. de tanık olarak verdiği ifadesinde, olaydan önceki Nisan ayında hamile olduğu dönemde Asuman E’nin kendisine gelip hamilelik test çubuğuna idrar yapmasını istediğini öne sürdü. F.K, “Hamile olduğum dönemde, sanık Asuman yanıma gelip, benim hamile olmam sebebiyle, eşine şaka yapacağını, hamilelik test çubuğuna idrar yapmamı ve onu eşine göstereceğini söyledi. Ben önce karşı çıktım. Sonra ikna oldum ama bunu eşine gösterip, göstermediğini sormadım. O da bir şey söylemedi” dedi.
"ASUMAN, KENDİ KOCASINI, MAKTULÜN AİLESİNE AĞABEYİM DİYE TANITMIŞ"
Tanıkların ifadelerinden sonra söz alan sanık Prof. Dr. Ahmet G. yaptığı savunmasında, Asuman E. ile ilişkisini tekrar ederek, “Ben olayın başından beri düşünüyorum. Asuman’ın ailesi ile birlikte olayı kurguladığına kanaat getirdim. Hatta bir hukuki danışmanı olduğuna dahi inanıyorum. Asuman maktulün ailesine, kendi kocasını ağabeyim diye tanıtmıştır. Olay nedeniyle pişmanın. Olayın şokunu 3-4 ay üzerimden atamadım. Hala etkisi sürüyor bende. Bir kişi de gelip bu Asuman ikinizi de idare ediyor deseydi iş bu noktaya gelmezdi. Ben tevekkül ettim. Allah böyle bir şey verdi, yaşadık. Sükunetle mahkemenin karara bağlamasını bekliyorum. Vereceğiniz karara saygılıyım” şeklinde konuştu.
Asuman E. de yaptığı kısa savunmada, “Ben özellikle şunu söylemek istiyorum. İki dünya bir araya gelse Ahmet’le ilişki yaşamam, yaşamadım da” diye konuştu. Bu arada sanık Prof. Dr. Ahmet G’nin avukatı Fatih Ruşen de Asuman E’nin tutuklu yargılanmasını talep etti.
ASUMAN HAKKINDAKİ ADLİ KONTROL KARARI KALDIRILDI
Yaklaşık 3 saat süren duruşmanın sonunda ara karar vereceğini söyleyen mahkeme heyeti, duruşmaya verdiği 1,5 saatlik aranın ardından tutuklu sanık Prof. Dr. Ahmet G’nin tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan ve hakkında adli kontrol kararı bulunan sanık Asuman E. hakkında tutuksuz yargılanmasının devam etmesine ve adli kontrol kararının da kaldırılmasına hükmetti. Eksik hususların giderilmesini isteyen mahkeme heyeti, duruşmayı 5 Haziran 2015 tarihine erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, 2 Haziran 2013 tarihinde meydana geldi. İki çocuk babası Kimya Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet G. (53) iddiaya göre, duygusal ilişki yaşadığı fakültedeki o dönem evli olan 1 çocuk annesi sekreter Asuman E. (28) yüzünden tartıştığı Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i (42) bıçakla öldürdü. Olaydan iki gün sonra fakültedeki odasında cesedi bulunan Doç. Dr. Özdemir’in vücudunda ve boğazında 14 bıçak darbesi saptanmıştı. Cinayetin ardından emeklilik dilekçesi veren Prof. Dr. Ahmet G. ile sekreter Asuman E. gözaltına alındı. Prof. Dr. Ahmet G, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, sekreter Asuman E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.