Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sırtını dönen HDP’li kadınlar, kendilerine hakaret yapıldığı iddiasıyla konuyu adliyeye taşıdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Iğdır’a yaptığı ziyarette kendisine sırtını dönen HDP’li kadınlara yönelik, “Şimdi geliyorum çok enteresan, şurada bir grup. Affedersiniz edebim müsaade etmiyor, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar. Ya sizde zerre kadar nezaket varsa, haysiyet varsa, yani zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz. Meydanlarda konuşursunuz. Kalkıp da bu tür tehditlerle, bu tür affedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız” sözlerini hakaret olarak değerlendirdi. HDP’li kadınlar, bununla ilgili Iğdır Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
23 kadının imzası ile olay adliyeye taşındı. Grup adına bir açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili Adayı Kıznaz Türkeli, Cumhurbaşkanına yönelik yaptıkları demokratik hakları nedeniyle hakarete uğradıklarını ileri sürdü. Türkeli, bu anlamda, kendileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek "Yargının bu konu hakkında duyarlılık göstermesini istiyoruz. Yargının bununla ilgili ilgi göstermeyeceğini biliyoruz, buna rağmen yurdun dört bir yanından bize gerek sosyal medyada gerek eylemimizi tekrarlayarak destek veren tüm kadın arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bize yönelik yapılan bu haksızlığı, hakareti şiddetle kınıyoruz” dedi.