Erzincan’da meydana gelen trafik kazasında 14 yaşındaki Tuğrul Kağan Saydam’ın ölümüne sebebiyet veren sürücünün yargılanmasına başlandı. Sürücü, "Benim olaydaki tek hatam olay yerini terk etmemdir" dedi.
Erzincan’da 14 yaşındaki Tuğrul Kağan Saydam, Yunus Emre Mahallesinde 08.12.2014 tarihinde saat 19.30 sıralarında arkadaşları ile birlikte oynadığı sırada kimliği henüz belirlenemeyen bir kamyonet sürücüsünün çarpması neticesinde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından emniyet ekipleri Tuğrul Kağan Saydam’a çarpan kamyonet sürücüsü H.Ö.’yü kazadan 3 ay sonra Antalya’da yakaladı. Yakalanan H. Ö. Erzincan Adalet Sarayındaki 1. Asliye Ceza Mahkemesine telekonferans ile bağlanarak yargılandı.
Gerçekleştirilen mahkemeye Antalya’dan telekonferans ile bağlanan H.Ö. mahkemede verdiği ifadesinde şu görüşlerde bulundu: “Annem rahatsızdı ve rahatsızlığından ötürü gitmekte olduğum yol da bozuktu. O sırada çocuk yolun sol tarafından yola fırladı ve kaza meydana geldi. Kaza saniyelik bir anda oldu. Kaza sonrası yolun biraz ilerisinde ambulansın gelmesini bekledim. 5-6 dakika sonrada ambulans geldi. Ben ise 10 dakika sonra olay yerini aracımla terk ettim. Yaşanan olaydan ötürü vicdan azabı çekiyorum. Kaçtığım 3 ay boyunca bunalımdaydım” dedi.
Zanlı H.Ö.’nün duruşma sonundaki alınan son ifadesinde ise, “Ben ne ölen maktül çocuğu, ne de yakınlarını tanımıyorum. Benim olaydaki tek hatam olay yerini terk etmemdir.”
Duruşmaya katılan Tuğrul Kağan Saydam’ın babası Muammer Saydam ise verdiği ifadede, “Ne diyebilirim ki, şikayetçi ve davacıyım” dedi.
Duruşma sonunda verilen karar neticesinde zanlı H.Ö. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilip 7 gün içinde verilen bu karara itiraz edebileceği de belirtilerek mahkemeye son verildi.
Mahkeme çıkışında açıklamada bulunarak adalete güvendiğini belirten Baba Saydam, kaçan sürücünün bulunması sırasındaki gecikmeyi, “Erzincan’daki MOBESE kameralarının bu olayla çalışmadığına kanaat getirdik” diyerek ifade etti. Zanlının en ağır cezayla cezalandırılmasını yetkililerden ayrıca talep eden Baba Saydam, zanlının mahkemede yaptığı savunmasında ise yalan söylediğini ve bahane ürettiğini belirterek, sürücünün olayın ardından oğlunu en azından hastaneye götürmesini beklediklerini ve bunun yanı sıra zanlının vicdanının rahat olduğunu belirtmesine de inanmadıklarını söyledi.
Mahkeme sonrası Tuğrul Kağan Saydam’ın babası Muammer Saydam yakınları ile birlikte Terzi Baba mezarlığında bulunan çocuğunun mezarını ziyaret etti.
"CESARET EDEMEDİĞİMDEN MEZARINA İLK DEFA GELİYORUM"
Oğlunun mezarına yakınları tarafından götürülen Muammer Saydam, mezarlığa gittiği sırada oğlunun mezarını aramaya başladı ve cesaret edemediğinden ötürü oğlunun mezarına ilk defa geldiğini ifade etti. Oğlunun mezarını yakınları sayesinde bulan Baba Saydam, daha sonra çocuğunun mezarı başında dua edip mezarını öperek gözyaşlarına boğuldu.