Eskişehir’de internette kurduğu ’medyum’ sitesi üzerinden dolandırıcılık yapan sanık 10 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.
İnternet üzerinden kurduğu medyum sitesiyle vatandaşların dini duygularıyla oynadığı ileri sürülen K. H. (25), son olarak S.D. (26) isimli kadını dolandırdı. İnternet üzerinden kendisiyle irtibata geçen S.D.’ye ’eski kocanda büyü var’ diyen K.H., büyüyü çözmeleri gerektiğini söyledi. S.D. de Kemal H.’den büyüyü çözmesini istedi. Büyüyü çözmenin bedelinin 2 bin TL olduğunu söyleyen K.H., S.D.’den ilk önce parayı yatırmasını istedi. 2 bin lirayı toparlayamayan kadın, K.H.’nin verdiği hesaba 500 TL yatırdı. Aradan bir süre geçtikten sonra K.H.’ye ulaşamayan S.D. durumu polise bildirdi. Konuyla ilgili çalışma başlatan ekipler, şüpheliyi kısa süre yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliyi S.D. de teşhis etti. K.H. suçlamaları kabul etmezken, konuştuğu telefon ile paranın yatırıldığı hesabın zanlıya ait olduğu tespit edildi.
Olayla ilgili sanığın yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Görülen son duruşmaya sanık ve mağdur katılmadı. Son duruşmada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Heyet, ‘Dini İnanç ve Duygularının İstismarı Suretiyle Dolandırıcılık’ suçundan dolayı K.H.’yi 10 ay hapis ve bin TL para cezasına çarptırdı.