Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve İstanbul’da 12 ayrı adrese yapılan eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı.
Uyuşturucu madde ticareti yapan şüphelilere yönelik başlatılan çalışmalar sonucunda, Eskişehir ve İstanbul’da 12 farklı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.C.’nin ’dolandırıcılık’ suçundan arandığı, M.B.’nin ’uyuşturucu ve uyuşturucu madde ticareti yapma’ ve diğer 11 ayrı suçtan arandığı ve 3 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edildi.
Operasyon sonrasında yapılan aramalarda 17 adet uyuşturucu hap, 1 adet av tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait 43 adet kuru sıkı tabanca mermisi, 1 adet şarjör ile hırsızlık malı olduğu değerlendirilen, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından incelenmesi devam eden 6 adet LCD televizyon, 3 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet yazıcı, 1 adet masa üstü bilgisayar, 3 adet oto teybi ele geçirildi.
Başlatılan çalışma sırasında operasyonda ekipler tarafından 8 ayrı ara yakalamada ise 10 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyon genelinde ise 9 kilo 72 gram esrar maddesi, 1 kilo 87 gram bonzai maddesi, 15 bin 199 uyuşturucu hap ele geçirildiği öğrenildi.