Tokat’ın Erbaa ilçesinde 2 yıl önce evleneceği hafta öldürülen gencin annesi oğlunun katilinin bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.
İstanbul’da çalıştığı pastaneden düğünü için memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesine gelen Resul Demir (24), 2 yıl önce meydana gelen olayda tarladan dönerken ormanlık alanda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Aradan geçen 2 yıl içerisinde cinayet olayı henüz aydınlatılamazken, acılı aile katilin biran önce bulunmasını istiyor.
KANI KANLA YIKAMAK İSTEMİYORUM"
Oğlunun mezarı başında "Resul Demir cinayetinin aydınlatılmasını istiyorum" şeklinde pankart açan anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Hemen hemen her gün oğullarının mezarı başına giden acılı aile katilin bulunması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’ndan yardım istedi. Baba Salim Demir, oğlunun nikahlandıktan bir gün sonra öldürüldüğünü belirterek, "Oğlumu annesinin yanında fındık bahçesinden gelirken vurdular. Vurdukları yer çok tenha olduğu için annesi katili görememiş. Oğlum o sırada annesinin arkasından geliyormuş. Biran önce evladımın katilinin bulunmasını istiyorum. Benim de içime bir serinlik girsin. Neden 2 yıldır oğlumun katili bulunamıyor? Ben kanı kanla yıkamak istemiyorum. Ben can vermedim ki can alayım" dedi.
Anne Şehri Demir ise yaşanan cinayet olayını yaşlı gözlerle anlatarak, oğlunun katilinin biran önce bulunmasını istedi. Oğlunun düğününe bir hafta kala öldürüldüğünü ifade den Demir, "Oğlumun nikahı yapıldı. Sabah fındık bahçesine gittik. Dönerken ormanlık alan içerisinden ateş açıldı. Ben ön tarafta yürüyordum. Ne olduğunu anlayamadım. Bir anda oğlum yere yığıldı. Oğluma düğün yapacaktım, olmadı. Oğlumun katilinin biran önce bulunmasını istiyorum. İki yıldır soruşturma devam ediyor. Ama henüz bir sonuç alınamadı. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımdan ricam, evladımın katilinin bulunması" diye konuştu.
OLAY
Olay, Erbaa ilçesinde 06 Ağustos 2013 tarihinde Kurtuluş köyünde ikamet eden Salim ve Şehri Demir çiftinin 6 çocuğundan biri olan Resul Demir, Engelli köyünden nişanlandığı H.Ş. ile Ramazan Bayramı sonrasında yapılacak düğün için köye geldiğinde meydana geldi. Annesi ile birlikte köydeki fındık tarlasından dönerken ormanlık alandan açılan ateş sonucu Demir, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınırken, 2 yıldır cinayet olayı ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.