Beşiktaş’ta bulunan İsrail Konsolosluğu önünde toplanan bir grup Filistinli, Nakba (Büyük Felaket) günü olarak adlandırdıkları İsrail Devleti’nin 67’nci kuruluş yıldönümünü protesto etti.
Beşiktaş’taki İsrail Konsolosluğu önünde toplana bir grup Filistinli, Nakba (Büyük Felaket) günü olarak adlandırdıkları İsrail’in 67’nci kuruluş yıldönümünü nedeniyle protesto gösterisi düzenledi. Ellerindeki Filistin bayrakları ile konsolosluk binası önüne gelen grup Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yazdıkları “Nehirden Denize Filistin Özgür Olacak” yazılı pankart açtı. Grup, Türkçe ve Arapça İsrail karşıtı sloganlar atarak İsrail’in kuruluşuna tepkilerini dile getirdi. Polis eylem boyunca bina önünde güvenlik önlemi aldı.
Grup adına basın açıklaması yapan Nicola Saafin, “Kendi toprağımıza geri dönüş hakkına kavuşarak toplumumuzun inşası için özgürlüğe kavuşmadan Filistin sorunu çözülmeyecek ve mücadelemiz devam edecektir. Beraber yaşama ilkesine aykırı olan Siyonist işgal devletinin ortadan kalkması Filistin sorunu çözülmesi için bir koşuldur. Bu koşul gerçekleştiğinde eşit yaşam ilkesinin yerleşmesi için mücadele sürecektir. Filistin sorununun çözülmesi için gerekli iki koşulun sağlanması için tek araç, Siyonist devlet ve uluslar arası Siyonist harekete karşı tüm alanlar ve düzeylerde mücadeleyi sürdürmektir” şeklinde konuştu.
Düzenlenen protesto gösterisinin ardından grup olaysız şekilde dağıldı.