Sincan Cezaevi’nden tedavi için getirildiği 75’inci yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde pencereden atlayarak kaçmaya çalışan hükümlü jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Ankara İl Jandarma Komutanlığına bağlı Sincan Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığınca, Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan ‘Adam öldürme ve çeşitli suçlardan üç kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis cezalısı’ H.Ö. (34) diş tedavisi maksadıyla jandarman ekiplerinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında 75’inci yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine sevk edildi.
Kelepçesiz tedavi isteyen doktorun iyi niyetini suiistimal eden hükümlü, Sağlık Merkezinin 3’üncü katında bulunan kliniğin penceresinden aniden atlayarak firara teşebbüs etti. Kapı önünde bekleyen ve durumu çok kısa bir sürede fark eden jandarma ekiplerinin başındaki devriye komutanı Uzman Jandarma A.S. 3’üncü katta bulunan aynı pencereden, fedakarca ve tereddüt etmeden atlayarak kaçmak isteyen hükümlünün ardından havaya (2) el ateş etti. H.Ö. jandarma ekiplerinin zamanında müdahalesi ile hastanenin arka bahçesinde iken yakalandı.
Olayda, firara teşebbüs eden hükümlü ile devriye komutanı Uzman Jandarma A.S. hafif şekilde yaralandı.