Gaziantep’te iki grup arasında çıkan kavga sonucu hayatını kaybeden şahsın yakınları, hastane önünde görüntü almaya çalışan muhabire saldırıp linç etmek istedi.
Edinilen bilgiye göre, Alibaba Mahallesi Farabi Sokak’ta iki grup arasında sözlü sataşma sonucu çıkan kavgada, Yakup S. aldığı bıçak darbesi sonucu yaralandı. Yaralı, ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
YAKINLARI HASTANENİN CAMLARINI KIRDI
Yakup S.’nin olayı duyan yakınları hastaneye akın etti. Ameliyata alınan Yakup S. tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan yakınları ise sinir krizi geçirip hastanenin camlarını kırdı. Yaşanan olay nedeniyle hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine giden polisler, kalabalığın taşkınlık yapmasını önlemeye çalıştı.
MUHABİR LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ
Öte yandan, olay yerinde görüntü almaya çalışan bir haber ajansı muhabiri Adsız Günebakan, ölen şahsın yakınları tarafından linç edilmek istedi. Kalabalıktan bir kişinin ’ne çekiyorsun’ demesiyle başlayan olayda, yaklaşık 50 kişilik grup muhabire saldırdı. Yere düşen muhabiri tekmelemeye başlayan şahıslar, fotoğraf makinesi ve kamerayı yere vurarak parçaladı. Muhabir, polis ve birkaç vatandaşın yardımıyla kurtarıldı. Hastanede tedavi altına alınan muhabir taburcu olurken, fotoğraf makinesi ve kameranın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.
4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Cinayet zanlısı oldukları şüphesiyle 4 şahıs polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan B.Y., M.Ç., M.Ç. ve V.Ç. emniyete götürüldü. Hayatını kaybeden şahısla cinayet zanlılarının aynı köyden oldukları ve Gaziantep’te de aynı mahallede oturdukları öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.