Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ve tehdit suçlamasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan Türksolu Gazetesi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu’na destek olmak amacıyla adliye önünde toplanan bir grup, kitap okuma eylemi yaptı. Adliye önünden uzaklaştırılmak istenen eylemcilerden biri, “Bir dakika paragrafımı bitireceğim” diye ısrar edince ilginç diyaloglar yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ve tehdit suçlamasıyla hakkında başlatılan soruşturmadan tutuklanan Türksolu Gazetesi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu için bir grup adliye önünde kitap okuma eylemi düzenledi. Çağlayan Meydanı’nda toplanan eylemciler 3’erli gruplar halinde ellerindeki kitaplarla adliyenin önüne indi. Dağınık bir şekilde ayakta Çulhaoğlu’nun yazdığı kitapları okuyan eylemcileri çevredeki vatandaşlar şaşkınlıkla izledi.
Türksolu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Özsoy, yaptıklarının eylem değil kitap okuma olduğunu savundu. Özsoy’u uyaran bir özel güvenlik müdürü, adliye önünde eylem yapılamayacağını belirterek grubu meydana yönlendirmek istedi.
“Bu bir kitap okuma değil, eylem” diyen güvenlik müdürü, “Bunun kitap okuma olmadığını hepimiz biliyoruz. Kitap okumakla bir sıkıntımız yok. Burada eylem yapılıyor. Kamu binalarının bulunduğu yerlerde eylem yapmak yasak” dedi.
“SON BİR PARAGRAFIM KALDI”
Bunun üzerine Özsoy, grubun meydana geçebileceğini kendisinin okuduğu bölümde bir paragrafın kaldığını söyledi. Güvenlik müdürü, eylemini sürdürmekte ısrar eden Özsoy’un yanında durarak paragrafını bitirmesini bekledi.
“ALİ BEYİN ÇOK KÜÇÜK BİR PARAGRAFI KALDI”
Bir diğer güvenlik müdürü ise dağılmayan gruba seslenerek “Ali beyin çok küçük bir paragrafı kaldı. En azından sizi üst tarafa meydana alalım. Kendisinin de sizden talebi bu” dedi. Eylemciler güvenlik müdürüne “Bizim de bir paragrafımız kaldı” yanıtını verdi.
Adliye önünde eylemini bitiren Özsoy daha sonra grupla birlikte meydana çıktı. Çulahoğlu’nun kitaplarını meydanda yere dizen grup, kitap okuma eylemini burada sürdürdü.