Kars’ta geçtiğimiz aylarda Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini A.S.’nin yaptığı işyerine ait depoda meydana gelen kalorifer peteği hırsızlığıyla ilgili çalışmalar sonuç verdi.
Polisin 1.5 aylık çalışması sonucu hırsızlık olayını gerçekleştiren ve hırsızlık malını satın alanlar yakalanırken, ele geçirilen 200 bin TL değerindeki 854 adet kalorifer peteği sahibine teslim edildi.
Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan yaklaşık 1.5 aylık projeli çalışma sonucunda hırsızlık olayının şüphelilerinin; U.B., V.G., D.U., E.M. ve suça sürüklenen çocuk S.A. olduğu tespit edildi. Şüphelilerden U.B., V.G. D.U. ile suça sürüklenen çocuk S.A., 4 Haziran 2015 günü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesi yakalanarak gözaltına alındılar.
Şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinde, “Yaklaşık 8 aydır belirtilen yerden kalorifer peteği çalarak Kars’ta inşaat işleri yapan müteahhitler ve yine inşaat malzemeleri alım satımı yapan işyerleri ile civar il ve ilçelere sattıkları” tespit edildi. Şüphelilerin vermiş oldukları ifadeler doğrultusunda bu şahıslardan çalıntı kalorifer peteği satın aldığı tespit edilen O.N.E., Y.B. ve T.Ç. isimli şahıslar da ‘Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi’ şüphelisi olarak yakalandılar.
Bu şahısların işyeri ve işyerlerine ait depolarda yapılan aramalar neticesinde, müştekinin ifadesinde belirtmiş olduğu muhtelif ebatlarda çeşitli markalarda toplam 864 adet kalorifer peteği ele geçirilerek, sahibi A.S.’ye teslim edildi.
Hırsızlık olayının şüphelileri U.B., V.G. ve D.U. ile suça sürüklenen çocuk S.A., bugün mevcutlu olarak adli makamlara sevk edildi. ’Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi’ şüphelileri olan O.N.E., Y.B. ve T.Ç. ise ifadelerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’nden salıverildi. Hırsızlık olayının firari şüphelisi E.M.’nin yakalanma çalışmalarına ise devam ediliyor.