Adana’da yaklaşık 5 ay önce Kobani protestoları sırasında bir kişiyi öldürmek suçlamasıyla yakalanan şahıs, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, 8 Ekim 2014 gecesi Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesi’nde evine gelen yakınlarını yolcu eden Ahmet Albay (69) ile oğlu Veysi Albay (29), Kobani olayları nedeniyle sokakta bir grup ile karşılaştı. Albay, şahısların elinde tüfek görünce eline bir sopa alıp sokağın başına doğru yürüdü. Bu sırada grubun arasından bir kişi Albay ve oğluna doğru ateş etti. Baba oğul yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ancak baba Albay kurtarılamadı. O dönem olayın PKK yandaşları tarafından işlendiği ve Albay sakallı olduğu için "Sen IŞİD’ci misin?" denilerek öldürüldüğü iddia edilmişti.
Polis, güvenlik kameralarından katil zanlısı Mesut E.’yi tespit edip Diyarbakır’da yakaladı. Adana’ya getirilen zanlı, sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcının karşısına çıkan zanlı, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, katil zanlısını Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
Mesut E., her gün bağlı bulunduğu polis merkezine gelerek imza verecek.