Mardin’de 4 farklı olayda 193 bin 240 paket kaçak sigara, 6 adet sahte mühür ile sahte belgeler ele geçirildi.
Mardin İl Emniyet Müdürlüğü, 4 farklı olayda 193 bin 240 paket kaçak sigara, 6 adet sahte mühür ile sahte belgeler ele geçirildiğini duyurdu. Açıklamanın devamında, Kızıltepe ilçesinde oluşturulan uygulama noktasına gelen ve durumundan şüphelenilerek durdurulan çekici ve çekiciye bağlı dorse içerisinde yapılan aramada, 150 bin paket kaçak sigara, 6 adet sahte mühür ve sahte belgeler ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili A.A. (48) isimli şahıs hakkında 5607 SKM ve “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan yasal işlem yapıldığı kaydedildi.
Yine Kızıltepe ilçesinde oluşturulan uygulama noktasına gelen ve durumundan şüphelenilerek durdurulan araç içerisinde yapılan aramada, 20 bin 740 paket kaçak sigaranın ele geçirildiği ifade edildi açıklamada, olayla ilgili C.B. (45) ve M.B. (56) isimli şahıslar hakkında 5607 SKM suçundan yasal işlem yapıldığı aktarıldı.
Nusaybin Caddesi üzerinde ise durdurulan kamyonette yapılan aramada, 12 bin 100 paket kaçak sigaranın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "Olayla ilgisi bulunan İ.R (55) isimli şahıs hakkında 5607 SKM suçundan yasal işlem yapılmıştır. Nusaybin Caddesi üzerinde oluşturulan uygulama noktasına gelen ve durumundan şüphelenilerek durdurulan çekici ve çekiciye bağlı dorse içerisinde yapılan aramada, 10 bin 400 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Olayla ilgisi bulunan A.B. (44) isimli şahıs hakkında 5607 SKM suçundan yasal işlem yapılmıştır" denildi.