Samsun’da bir lisede 19 kız öğrenciye sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan okul aile birliği başkanının yargılanmasına devam edildi.
İlkadım ilçesinde bir lisenin okul aile birliği başkanı olan, evli ve 2 çocuk babası F.G. (38), 19 kız öğrenciye sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla 30 Mayıs 2014 tarihinde tutuklandı. F.G. hakkında "sarkıntılık şeklinde çocukların cinsel istismarı ve cinsel taciz" ile okul müdürü Y.Z.B., müdür baş yardımcısı İ.U. ile rehberlik öğretmenleri Ü.M.D. ve E.B. hakkında ise "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan dava açıldı.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada, mağdurlardan lise öğrencisi H.O., verdiği ifadede, okul aile birliği başkanının kendilerini odasına çağırdığını, aile durumlarını sorduğunu ve kendilerine hap verebileceğini söylediğini belirtti. H.O., duruşmada ifade vermekte zorlanınca mahkeme heyeti duruşma salonunda bulunanları dışarı çıkardı ve H.O.’nun ifadesini almaya devam etti.
8 mağdur adına talepte bulunan kadın avukat, başkan F.G.’nin odasında arama yapılmasını ve ele geçen hapların ne işe yaradığının araştırılmasını talep etti. F.G.’nin avukatı ise müvekkiline iftira atıldığını, okuldaki odasının diğer odalar ile karşılıklı olduğunu ve bu konuda okulda keşif yapılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti F.G.’nin odasında hap arama yapılması ve odanın kapısının durumu ile ilgili keşif yapılmasını talep eden her iki avukatın talebini reddetti. 2 mağdur yakını ise şikayetten vazgeçtiklerini söyledi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.