Samsun’un İlkadım ilçesinde bir kadını gasp eden şahsın, olaydan sonra evine market alışverişi yapıp, çocuklarına harçlık verdiği ortaya çıktı.
Olay, Selahiye Mahallesi Ebusuud Efendi Caddesi’nde Şubat ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Arif Y. (33) isimli şahıs, Almanya’dan izne gelen Derya K.’yı (48) takip etmeye başladı. Kadının bindiği dolmuşa binerek peşinden giden Arif Y., Derya K.’yı dolmuştan indikten sonra da takip etmeyi sürdürdü. Tenha bir yere geldiğinde Derya K.’ya arkadan yaklaşıp yumruk atan Arif Y., yere düşen kadını kafasına bastırarak, "Seni keserim" diye tehdit etti. Kadının kolundaki 20 gramlık altın bileziği gasp eden Arif Y., bileziği kuyumcuya bin 740 liraya sattı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 25 ayrı iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, evli ve 2 çocuk babası Arif Y.’nin kimliğini tespit etti. Polis tarafından yakalanan şahıs, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Arif Y. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Derya K., davanın bugün görülen ilk duruşmasına Almanya’da olduğu için katılmadı. Derya K.’nın avukatı Adnan Aydın duruşmada hazır bulundu.
Suçunu itiraf eden Arif Y., "Derya’yı tanımıyorum. Maddi durumum bozuktu. Hadise günü Derya Y.’nin kolundaki altın bileziği gördüm. Takip edip arkadan yaklaşarak, yere düşürüp zorla aldım. Kuyumcuya da bin 740 liraya sattım. Yaptığımdan dolayı çok pişmanım. Zararı ödemek için mahkeme heyetinden süre istiyorum" dedi.
Arif Y.’nin eşi Güllü Y. (33) ise olaydan haberinin olmadığını, ancak o dönemde eşinin eve market alışverişi yaptığını ve çocuklarına harçlık dağıttığını söyledi.
Derya K.’nin avukatı Adnan Aydın ise sanık Arif Y.’nin zararı ödemesi halinde şikayetten vazgeçebileceklerini ifade etti.
Arif Y.’nin gasp ettiği altının değerini müştekiye ödemesi halinde cezasında üçte 1 oranında indirim olacağı hatırlatıldı. Duruşma, zararın karşılanması için ertelendi.