Mersin’de soygun amacıyla bir kuyumcu dükkanına giren silahlı şahıs, direnen iş yeri sahibini darp ederek kaçtı. Çevredeki esnafın sopayla müdahale ettiği soyguncu, kendisini bekleyen kiralık araçla kapılara karışırken, soygun girişimi güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre, merkez Yenişehir ilçesi Hürriyet Mahallesi 1. Cadde üzerinde bulunan Nisan Kuyumculuk adlı iş yerine gelen silahlı bir kişi, dükkandaki altınları vitrine koyan iş yeri sahibi Okan Büyüknisan’a tabancasını doğrultarak altınları istedi. Silahlı soyguncuyu karşısında görünce önce kısa bir şok yaşayan kuyumcu, ardından eline vurup tabancasını düşürdüğü soyguncuyla boğuşmaya başladı. Dükkan içerisinde yaşanan arbede sırasında kuyumcunun yardımına yetişen yan taraftaki bir esnaf, sopayla saldırgana vurmaya başladı. Neye uğradığını şaşıran soyguncu, tabancasını da olay yerinde bırakarak kendisini bekleyen kiralık araçla kaçtı.
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kuyumcu dükkanında inceleme yaparken, yaralanan iş yeri sahibi Okan Büyüknisan ise ambulansta tedavi gördü. Büyüknisan, tedavisinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, silahlı bir kişinin soygun amacıyla dükkana geldiğini belirterek, "Şok aleti ile ona vurdum. O da bana vurdu, sonra boğuşmaya başladık. Sonra komşum yetişip elindeki sopa ile kafasına vurunca kaçmak zorunda kaldı" dedi. Büyüknisan, soyguncunun dükkandan her hangi bir şey alamadığını söyledi.
Bu arada güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, otomobili kiralayan şahsı yakalarken, soygun girişiminde bulunan zanlının ise yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Polis, olay yerinde bulunan silahın ise kuru sıkı olduğunu belirtti.
SOYGUN GİRİŞİMİ KAMERADA
Öte yandan, kuyumcu dükkanında meydana gelen silahlı soygun girişimi, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Kamera görüntülerine göre, kuyumcu dükkanına giren silahlı bir kişi, iş yeri sahibi Okan Büyüknisan’a tabancayı doğrultarak altınları istiyor. Önce kısa bir şok yaşayan dükkan sahibi, daha sonra soyguncunun eline vurarak tabancasını düşürüyor. Ardından soyguncu ile iş yeri sahibi arasında boğuşma yaşanıyor. Olayı gören yan taraftaki bir esnaf, kuyumcuyu darp eden soyguncunun kafasına bir kaç kez elindeki sopayla vurmaya başlıyor. Neye uğradığını şaşıran soyguncu, kapıdan çıkarak kaçmaya başlıyor.