Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde bir otomobilin gölete uçması sonucunda 4 kişi öldüğü kazada kayıp bir sürücüyü bulmak için yarın arama çalışmalarına devam edilecek.
Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Yıldızeli Kaleköy’deki annesini ziyarete gelen Göksal Cankurtaran annesini de alarak tekrar ailesi ile birlikte Ankara’ya dönmek için 06 EKV 64 plakalı otomobil ile yola gece saat 23.00 sıralarında yola çıktı. Kümbet yolu üzerine yapılan göletten habersiz yoluna devam eden Şoför Göksal Cankurtaran eski yolu takip ederek gece nedeniyle görünmeyen gölete otomobili ile daldı.
BALIK TUTMAK İÇİN GÖLETE GELEN VATANDAŞLAR CESET BULDU
Olayın üzerinden yaklaşık 12 saat geçmesinin ardından gölete balık tutmak için gelen vatandaşlar su üzerinde ceset olduğunu fark etti. Cesetleri fark eden balıkçılar jandarmayı arayarak durumu ihbar ettiler. Çok sayıda sağlık ekibi ve güvenlik görevlisinin olay yerine gitmesinin ardından su yüzeyinde bulunan 4 kişinin cesedi çıkarıldı. Kaybolan şoför için ise yarın balık adamların gelmesiyle birlikte tekrar arama çalışması başlatılacak.
Göletten çıkartılan cesetler otopsi yapılmak üzere Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olay hakkında açıklama yapan Kaleköy Muhtarı Haydar Kalkan, “Şoför Ankara’da yaşadığı için burada göleti yapıldığını bilmiyordu. Eski yol kapatılmadı ve hiçbir levha ve işarette yok bu nedenle asfalttan direk devam etmiş ve gecede olduğu için göleti fark etmemiş ve içerisinde alesi ile birlikte uçmuşlar. Çok acı bir olay ne diyeceğimi bilemiyorum. Yolda önlem alınmaması nedeniyle bir aile yok oldu. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığını düşünüyorum” dedi.
Hayatını kaybedenlerin komşuları ve akrabaları ise gölet kenarında çaresizlik içerisinde bekliyor. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.