İzmir’in Konak ilçesinde, sokak ortasında çıkan kavgada kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden Harun İş’in cinayet zanlısı olarak 3 kişi yakalandı.
Olay, geçen Pazartesi saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Alsancak semtinden geçenler, yerde kanlar içerisinde yatan bir şahıs görünce polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, kalbine bıçak darbesi alan Harun İş’in hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis, görgü tanıklarının olay yerinden 06 ZVC 52 plakalı otomobil ve plakası belirlenemeyen bir taksiyle kaçtığını öğrenmesi üzerine çalışma başlattı. 06 ZVC 52 plakalı otomobilin olay yerine yakın bir yerde olduğunu tespit eden polis, otomobili 1474 Sokakta durdurdu. Otomobilden indirilen yaralı haldeki İsmail Kayhan ve yanındaki Rahmi Dursun, arkadaşları Harun İş’in bıçaklandığını ve onu aradıklarını söyledi. Yapılan araştırmada otomobilin Harun İş’e ait olduğu bildirildi. Yaralı haldeki İsmail Kayhan, tedavi edilmek üzere Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Rahmi Dursun ise gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Otomobilde parmak izi çalışması yapan ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, taksi ile kaçan kimliği belirsiz kişi ya da kişileri yakalamak için kapsamlı araştırma başlattı.
ŞÜPHELİLER BİRBİRLERİNİ SUÇLADI
İsmail Kayhan ve Rahmi Dursun, emniyetteki ifadelerinde, İzmir’e Aliağa’dan üç arkadaş düğüne geldiklerini, düğünün ardından eğlenmek için Alsancak’a gittiklerini ve burada tanımadıkları kişilerin kendilerine hal hatır sorduktan sonra tokat attığını, neden böyle bir şey yaptıklarını sormak isterken de kavga çıktığını söylediği ileri sürüldü. Cinayet Büro dedektifleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerinden saldırıyı gerçekleştiren kişilerin olay yeri yakınındaki bir barın işletmecisi S.D. (29), aynı mekanda kasiyer olarak çalışan İ.Ü. (23) ve taksi şoförü İ.A. (27) olduğunu tespit etti. Şüpheliler, polis ekiplerince yakalandı. Zanlıların ifadelerinde, birbirlerini suçladıkları ve karşı grubun yanlarındaki kadın arkadaşlarına laf attıklarını ileri sürdüğü belirtildi.
Öte yandan Harun İş’i kimin bıçakladığının henüz tespit edilemediği çalışmaların devam ettiği bildirilirken emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.