Edirne’nin Keşan ilçesinde trafiğe kapalı yolda seyreden bir araç, yol üzerinde refüje düşen aracı kurtarmaya çalışan araca çarptı, kazada 2 kişi ölürken, 2’si ağır 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Keşan-Malkara yolu 1’inci kilometrede bulunan alkollü bir eğlence mekanından çıkan F.İ (33) yönetimindeki 59 HK 345 plakalı otomobil, çalışma nedeniyle trafiğe kapalı olan yola çıkarak karşı yola geçmek istedi. Otomobil bu sırada duble yolu ayıran su kanalına düştü. F.İ ve yanında bulunan 2 arkadaşı araçtan inerek çevredekilerden yardım istedi. Bu sırada eğlence mekanından çıkan İ.G (16), H.T (37) 22 UP 373 plakalı otomobille diğer araca yardım için yanına gitti. Her iki otomobilde bulunanlar ve çevredeki vatandaşlar otomobili su kanalından çıkartmak için çalışmaya başladı.
Bu sırada Malkara’dan Keşan yönüne seyreden ve tabelaları fark etmeyerek trafiğe kapalı olan yola giren A. Ç. (44) yönetimindeki 34 EF 8792 plakalı hafif ticari araç, yol kenarındaki otomobillere ve yayalara çarptı. Kazada, H.G (34), H.T (37), H.S (61), İ.G ve A.Ç yaralandı. Yaralılar, özel araçlar ve olay yerine çağrılan ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi ve özel hastaneye kaldırıldı.
Durumu ağır olan H.G ve H.T, tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. İ.G ise Keşan Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından Edirne’de bulunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. H.S’nin de durumunun ağır olduğu ve ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü bildirildi. Kazada yaralanan hafif ticari aracın sürücüsü A. Ç.’ın tedavisinin tamamlandıktan sonra taburcu olduğu ve 59 HK 345 plakalı otomobilin sürücüsü F.İ ile birlikte polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Yaşamlarını yitiren H.G ve H.T’nin, cenazeleri otopsi için hastane morguna konuldu. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.