Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Hıver Afet Konutları Mahallesi’nde, dün akşam saatlerinde yüksek gerilim hattındaki izolatörde çatlak olması nedeniyle gelen yüksek voltaj, mahallelinin elektronik cihazlarını yaktı. Cihazları yanan mahalleliler AKSA Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.
Hıver Afet Konutları Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde yağan yağmur ve izolatörün çatlak olması yüksek voltajın gelmesine neden oldu. Yüksek voltaj nedeniyle mahalledeki evlerin bir çoğundaki elektronik eşyalar arızalandı. Televizyon, bulaşık makinesi, bilgisayar, televizyon vericileri gibi elektronik ev aleti yanan mahalle sakinleri, AKSA Müdürlüğü’ne ve savcılığa şikayette bulundu.
Hıver Mahalle Muhtarı Birgül Seyhan, "Dün akşam saatlerinde mahallemizde elektrikler kesildi yüksek gerilim yüzünden mahallemizde tüm cihazların yanmasına sebep oldu ve insanlarımız mağdur. Mağduriyetin dışında gereken işlemler için savcılığa başvurduk ve bu konuda yardım istiyoruz. Yüksek gerilim hattının altına bulunan çocuk parkı büyük tehlike arz ediyor, bu parkın buradan kaldırılmasını istiyoruz. Olayın akşam saatlerinde yaşanması büyük bir tehlikeyi önlemiş oldu" dedi.
Hıver Mahallesi’nde ikamet eden Emrah İbin ise, "Yüksek gerilim hattının patlamasından dolayı mahallede büyük hasar oluştu. Tüm evlerdeki elektronik cihazlar yandı. Mahallelilerin zararı büyük, şikayetçiyiz. Şirket yıllardan beridir bunlara önlem alamıyor trafomuz eksik. Yüksek gerilim hattının altına bulunan park ise ayrı bir tehlike arz ediyor. Olay sabah saatlerinde olsaydı çocuklara zarar gelebilirdi. Şirketin buna önlem almasını ve zararımızı temin etmesini istiyoruz" diye konuştu.
AKSA Müdürlüğü ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.