YOZGAT, Sivas ve Tokat'ta, ihtiyaç sahibi ailelere 'Askıda Ekmek Projesi' ile ücretsiz ekmek ulaştıran CK Enerji Çamlıbel Elektrik, 'Askıda Ekmek Kurumlar Arası Futbol Turnuvası' düzenledi. 22 takımın yer aldığı turnuvanın kura çekimleri Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde bugün yapıldı.
Sivas, Tokat ve Yozgat’taki kamu ve özel kurum çalışanlarının yer alacağı turnuvanın sonunda ilk üç takım adına ihtiyaç sahipleri için askıya ekmek bırakılacak. Bugün yapılan kura çekiminde konuşan CK Enerji Çamlıbel Elektrik Yozgat İl Müdürü A. Edip Teoman, "Ağustos 2017’de ilk adımını attığımız, Askıda Ekmek Projesi, Sivas, Tokat ve Yozgat’ta toplam 500 noktaya ulaştı. Bugüne kadar askıya konulan ekmek sayısı 890 bini aştı. Daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak için futbolun milyonları birleştiren gücünden de destek alma hedefi ile geçen yıl 'Askıda Ekmek Kurumlar Arası Futbol Turnuvası'nı başlattık. Kamu ve özel kurum çalışanlarının katıldığı turnuva ile projemiz daha geniş kitlelere ulaştı. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz turnuva artık Sivas’ın dışına da taştı. Yozgat ve Tokat’tan gelen talepler üzerine gerçekleştireceğimiz turnuvamız üç ili kapsar hale geldi. Bugün burada yaptığımız kura çekimleri sonrasında takımlarımız sahada profesyonel ligi aratmayacak karşılaşmalara imza atacak. Amacımız Askıda Ekmek Projemizi çok daha geniş kitlelere ulaştırabilmek" dedi.
Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak da, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak projeye tam destek veriyoruz. Spor ve toplumsal yardımlaşmayı aynı çatı altında buluşturan böyle bir turnuvanın bir parçası olmak bizler için gurur verici" diye konuştu.
Yozgat'ta 22 takımın yer alacağı halı saha turnuvasında takımlar 5 grupta yarışacak. Yapılacak maçlar sonucunda dereceye giren takımlar, Ağustos ayında Sivas, Tokat ve Yozgat illerinin temsilcilerinin katılacağı final müsabakasında yarışacak.
FOTOĞRAFLI